Politika 18.08.2020.

ŠAROVIĆ: Kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja Cvijan Filipović, u Bijeljini Ljubiša Petrović

ČITANJE: 4 minute

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je kako je SDS sa PDP-om dogovorio da ova partija da kandidata za načelnika Pala, a da SDS predloži svog kandidata za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

“Zadovoljni smo, od sedam izbornih jedinica, u šest su lokalnih zajednica kandidati SDS-a i jedan iz PDP-a. Imaćemo potpunu podršku PDP-a i potpuno smo konkurentni u gradu Istočno Sarajevo. Očekujemo pobjedu u većini lokalnih sredina i na Palama i na nivou grada, u Istočnoj Ilidži, Starom Gradu, Sokocu, Trnovu i Istočnom Novom Sarajevu. Očekujemo da budemo jači od glavnog konkurenta SNSD-a”, rekao je Šarović.

Istakao je da će tokom kampanje dominirati pitanja koja su od neposrednog značaja za građane i da SDS namjerava voditi pozitivnu kampanju.

“Nastojaćemo da tragamo za rješenjem i takvi su nam kandidati. Životna pitanja i ekonomija prije svega. Godinama sam se zalagao za takvu kampanju, neću odustajati od toga. Stabilnost Republike Srpske mjeri se onoliko koliko je ekonomija jaka i koliko rješavamo osnovna pitanja”, kazao je Šarović.

„Na izborima što sami, što s PDP-om i drugim partnerima imaćemo načelničke kandidate u 52 lokalne zajednice, a u 62 odborničke liste. Kandidat za gradonačelnika Doboja je Cvijan Filipović“ – ponovio je Šarović.

Za kandidata za gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića kazao je kako je jedan od najmlađih kandidata SDS-a.

“Riječ je o uglednom doktoru koji ima 33 godine, perspektivnom kadru SDS-a, koji vjeruje u pobjedu i ima sjajnu biografiju. Može se suprotstaviti Mići Mićiću i mislim da ga može pobijediti”, rekao je Šarović.

On je kazao da na ovim izborima SDS na načelničkim listama kandiduje tri žene i to u Prijedoru, Trnovu i Vlasenici.

“Maja Dragojević-Stojić je ugledni kardiolog i veliki borac. Mislim da je sjajan kandidat i mislim da će donijeti sjajne rezultate za SDS u Prijedoru”, uvjeren je Šarović.

OO SDS Stanari: Jerinić i Panić traže zaštitu od krivičnog gonjenja?

“Milorad Dodik je danas došao u Stanare da se zahvali lokalnim šerifima Goranu Jeriniću i Dušanu Paniću za doživotnu penziju koju su mu obezbijedili na teret budžeta opštine i da im obeća zaštitu od policije i tužilaštva”, saopštio je SDS u toj opštini.

“Protiv Dušana Panića se vodi više istraga od strane tužilaštva i MUP-a za višemilionske krađe i pronevjere budžeta opštine Stanari. Da li je Milorad Dodik danas bio u Stanarima da zaštititi svoje pulene od krivičnog gonjenja ili da podigne novac od penzije koju su mu velikodušno dodjelili, ostaje da se vidi.

Jedno je sigurno da lokalne moćnike Gorana Jerinića , narodnog poslanika koji se nikad u Narodnoj Skupštini RS nije javio za riječ i Dušana Panića, načelnika opštine Stanari, protiv kojeg MUP i Tužilaštvo vode više od 8 istraga za zloupotrebe službenog položaja i krađe novca iz budžeta u milionskim iznosima, teško da može spasiti od narodnog nezadovoljsta i razočarenja opštinom i politikom SNSD-a u Stanarima”, ističe se u saopštenju OO SDS-a u Stanarima.

“Iza Cvijetića stoje borci, uzorni domaćini i mladi ljudi Nevesinja”

“OO SDS-a Nevesinje u izbornu kampanju ulazi sa najkvalitetnijim kandidatom za načelnika kao i sa pobjednikom listom. Milovan Cvijetić, kandidat SDS-a, koga uz opozicione stranke podržavaju dobrim dijelom i neke stranke koje su trenutno u većini, poznat je kao veoma odgovoran i pošten, porodičan čovjek kome ne manjka ni političkog iskustva”, saopštio je SDS.

“Iza našeg kandidata stoje borci, porodice poginulih boraca, mladi kao i veliki dio stanovništva. Milovan je član SDS-a od ‘90 godina, u više mandata odbornik Skupštine opštine Nevesinje kao i predsednik Izvršnog odbora u jednom mandatu. Diplomirani je inžinjer poljoprivrede sa višegodišnjim radnim iskustvom u organu uprave.

O snazi i kvalitetu kandidata SDS-a Milovana Cvijetića dovoljno govori podatak da su SNSD u Nevesinju i pojedinci bez većeg političkog uticaja u strahu od poraza uz kandidata Avdalovića prijavili i trećeg kandidata za načelnika kako bi razjedinili opoziciju u Nevesinju.

Odbornička lista SDS-a u Nevesinju predstavlja spoj mladosti i iskustva. Odborničku listu čine članovi porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, demobilisani borci, doktori, prosvetni radnici, inžinjeri, mladi sa završenim fakultetima koji godinama čekaju zaposlenje, studenti, uzorni i domaćini i radnici i oni su dokaz da SDS u ove izbore ulazi jak i motivisan sa pobjednički ambicijama”, poručuju iz nevesinjskog SDS-a.

(SB/banjaluka.net)

Oznake: Mirko Šarović, SDS