Politika 25.10.2021.

ŠAROVIĆ: Mektić nije prekršio zaključke NSRS, rad u komisijama Parlamenta BiH nije u toj kategoriji

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da ne vidi osnov da je poslanik ove partije u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dragan Mektić prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske time što je učestvovao u radu Ustavnopravne komisije.

Na komisiji je Mektić uzdržanim glasom omogućio usvajanje ustavnih amandmana, koji, između ostalog, podrazumijevaju predsjednika BiH i ukidanje Doma naroda.

– Mnogi poslanici učestvuju u radu komisija, to nije dio koji se odnosi na zaključke Narodne skupštine, tako da ne vidim osnov da je Mektić prekršio te zaključke – rekao je Šarović novinarima u Banjaluci.

On je naveo da se zaključci Narodne skupštine Srpske odnose na zaključivanje u Parlamentarnoj skupštini BiH, Savjetu ministara i Predsjedništvu BiH.

Šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković-Bursać rekla je da je Mektić danas dao kvorum za održavanje sjednice Ustavnopravne komisije, čime je prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je navela da je Mektić svojim prisustvom dao legitimet i “omogućio dalji život” ustavnih amandmana Naše stranke, koji se odnose na izmjene Izbornog zakona koji podrazumijevaju jednog predsjednika i Parlamentarnu skupštinu sa 66 poslanika bez Doma naroda.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i član Predsjedništva SNSD Staša Košarac zatražio je od Šarovića da Mektića isključi iz stranke.

(SB)

Oznake: Mirko Šarović