Politika 15.01.2022.

Šarović: Mi nismo bacali kestenje u vatru pa ga nećemo ni vaditi

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da o eventualnom povratku u institucije BiH odluku treba donijeti Narodna skupština Republike Srpske i niko drugi. Kaže da kestenje iz vatre neće vaditi SDS jer ih oni nisu ni bacali.

“Na liniji odbrane Republike Srpske uvijek smo bili kao i ovog puta i nastojali smo da urazumimo vlast da ne srlja i da vuče pametne poteze u ovako delikatnoj situaciji, zbog čega smo sa njihove strane satanizovani u medijima“, istakao je Šarović.

On kaže da se još jednom pokazalo da je Dodikova politika opasna i bez jasnog cilja.

“Dodiku i njegovoj politici rekli smo ‘ne’, jer smo se u ovoj krizi koja traje nekoliko mjeseci uvjerili da se radi o opasnoj politici bez bilo kakvog jasnog cilja, gdje odluke od nacionalnog značaja donosi samo jedan čovjek, bez bilo kakvog unutrašnjeg konsenzusa o pitanjima koja se tiču svih nas“, naveo je predsjednik SDS.

Podsjetimo da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer zatražio od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se predstavnici RS-a vrate u institucije BiH i učestvuju u radu. Uprkos ranijim zaključcima NSRS-a, Dodik je već najavio da će se razmotriti Vučićev zahtjev.

(E.M)