Politika 02.08.2021.

Šarović: Moramo biti obazrivi, u narednim danima vući mudre poteze

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović poručio je danas u Gacku da eventualno korišćenje bonskih ovlašćenja nije put rješenju krize i da se nada da će se težiti rješenjima prihvatljivim za obje strane, a to znači da će u budućnosti sve odluke donositi parlamenti, a ne nijedan pojedinac.

Šarović je naveo da je odluka Valentina Incka neutemeljena, ali je “na nama da ne učinimo pogrešan korak koji bi doveo do produbljivanja krize”, saopšteno je iz SDS-a.

Povodom inauguraciju Kristijana Šmita, Šarović je rekao da su Rusija i Kina poruke koje su iznijele u Savjetu bezbjednosti UN ponovile i nakon saopštenja ambasadora PIK-a, te da se čini se da Rusija ostaje na stavu neprihvatanja Inckove odluke i novog visokog predstavnika.

“Moramo biti obazrivi i odgovorni jer predstavljamo naš narod i da u narednim danima vučemo mudre poteze”, rekao je Šarović.

Šarović je danas u Nadanićima kod Gacka prisustvovao obilježavanju 31 godine od osnivanja SDS-a u ovoj opštini. On je naveo da je Gacko “simbol SDS-a” i da su mnogi istaknuti članovi stranke iz ovoga grada.

Ovom prilikom Šarović je dodijelio povelju stranke Milanu Radmiloviću, dugogodišnjem predsjedniku Opštinskog odbora SDS-a Gacko i doskorašnjem načelniku opštine.

(Srna/ N.S)

Oznake: Mirko Šarović, SDS