Politika 03.07.2021.

Šarović najavio veliko spremanje u SDS-u

ČITANJE: 1 minuta

SDS je temeljna stranka i predvodnik opozicionog bloka u RS, izjavio je predsjednik ove stranke, Mirko Šarović, nakon sjednice Glavnog odbora.

Šarović je međutim, potvrdio da još traju pregovori sa koalicionim partnerima, te da će vodeće opozicione stranke pozvati i nevladine organizacije, vanparlamentarne stranke i nestranačke pojedince, da im se pridruže, piše Srpskainfo.

“Moramo proširiti i ojačati opozicioni blok”, rekao je Šarović.

Na pitanje novinara ko će biti zajednički kandidati za dvije ključne pozicije, funkciju predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH, Šarović je odgovorio da SDS ima dovoljno kvalitetnih kadrova za sve funkcije, ali da je to ipak stvar dogovora sa partnerskim strankama.

“Dok taj dogovor ne postignemo, nećemo izlaziti sa imenima”, rekao je Šarović.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa istupima poslanika SDS Davora Šešića i neslaganjima unutar SDS, Šarović je rekao da se “red mora znati u svakoj kući, pa i u SDS”.

“Mi smo demokratska stranka, različita mišljenja nisu problem, ali je problem ako neko istupa mimo politike stranke. Takvi stavovi nisu za društvene mreže i medije, nego za iskren i prijateljski razgovor unutar stranke. U svakoj kući se zna, šta priliči da se iznosi izvan kuće, a šta treba da ostane u kući”, rekao je Šarović.

Predsjednik SDS je najavio veliko spremanje u opštinskim i gradskim odborima SDS, radi, kako je rekao kadrovske konsolidacije i jačanja stranačke infrastrukture.

(E.M)

Oznake: Mirko Šarović, SDS