Politika 30.01.2022.

ŠAROVIĆ O NEUSPJEHU NEUMSKOG SPORAZUMA: Cijeli izborni proces doveden u pitanje

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je lošom vijest o neuspjehu Neumskog sporazuma, jer, kako kaže, svi su očekivali da će te vijesti sada biti drugačije.

“Do juče smo bili optimisti. Ja lično, moram priznati, vjerovao sam da će biti i da će se postići dogovor koji se negdje nagovještavao. Očito da stranke Federacije nisu postigle dogovor, prije svega mislim na HDZ i SDA, tako da sada taj cijeli izborni proces, transparentnost i integritet, dolazi u pitanje“, rekao je Šarović novinarima u Trebinju.

Kaže da je sada važan trenutak da se vidi da li će oni koji nisu postigli dogovor u Neumu pristati da se izborni zakon izmijeni u pitanjima koja, kako kaže, neko naziva tehničkim, a on ih smatra suštinskim i tiču se unapređenja izbornog procesa i obezbijedili bi, kako smatra, da se poštuje izborna volja građana, uspostavi integritet i smanji korupcija.

“Mi u SDS-u smo da se ide sa ovim manjim paketom jer bi izbori bili pošteniji i više odgovarali svim političkim opcijama”, dodao je Šarović.

Napominjući da smatra da su za to i strani medijatori, on kaže da oni koji budu protiv tog malog paketa želi da ostanu stara pravila.

(N.S)

Oznake: Mirko Šarović