Politika 15.10.2021.

ŠAROVIĆ: Osuđujem Dodikov napad na Zolaka, stavljati mete na čelo zbog političkih neslaganja neprihvatljivo

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS Mirko Šarović najoštrije je osudio verbalne napade predsjednika SNSD Milorada Dodika, na direktora Agencije za lijekove BiH Aleksandra Zolaka.

Osuđujem napade na Aleksandra Zolaka, direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH koji je juče bio predmet verbalnog napada srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS, prenosi Srpskainfo.

On je upozorio da javna riječ visokih zvaničnika ima težinu.

– Činjenica da Aleksandar Zolak insistira na zakonitosti rada medicinskih institucija u Republici Srpskoj, bila je povod za salve uvreda koje je juče iznio Milorad Dodik. Javna riječ visokog zvaničnika ima težinu i svi moraju da vode računa da ne stavljaju mete na čelo drugim ljudima isključivo zbog političkog neslaganja. Moja puna ljudska podrška Aleksandru Zolaku – poručio je Šarović.

Podsjećamo da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio u Istočnom Sarajevu da od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH neće djelovati u Republici Srpskoj i dodao da je direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak “državni neprijatelj broj jedan Republici Srpskoj”.

– Može da se preseli u Federaciju i da nastavi da izmišlja stvari – poručio je Dodik nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske sa direktorima bolnica u Srpskoj.

(SB)

Oznake: Mirko Šarović