Politika 28.07.2021.

Šarović: Politička kriza će potrajati – zajedno štititi Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da je, nakon posljednje odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, očigledno da će politička kriza da potraje, zbog čega je potrebno vući pametne poteze i svi zajedno treba da učestvuju u procesu zaštite interesa Republike Srpske.

Šarović je poručio članstvu SDS-a da bi bilo nedopustivo da SDS nije pristao na razgovor sa vladajućim partijama po pitanju nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH od visokog predstavnika.

– Mi smo čak i bili kreatori ideje sjednice Narodne skupštine Srpske. Na našu inicijativu je odlučeno da se mijenja Krivični zakon Republike Srpske u odredbama da se kažnjavaju povrede ugleda Republike Srpske. Sankcionisaćemo sve one koji udaraju na integritet Republike Srpske, omalovažavajući je i ponižavajući je. To će biti mudar odgovor, u skladu sa zakonom, pa će možda neki drugi koji danas likuju nad ovom situacijom pred kojom se našla Srpska da shvate da ovo nije put ka boljitku BiH – rekao je predsjednik SDS-a.

On je istakao da se cijeli ovaj proces neće zaustaviti na ove dvije mjere, jer je očigledno da će politička kriza da potraje i zato je potrebno vući pametne poteze koji će zaštiti srpske interese, saopšteno je iz SDS-a.

(Srna/A.M.)

Oznake: Mirko Šarović