Politika 31.05.2020.

ŠAROVIĆ: Posebna sjednica NSRS tanak led za SNSD, doživjeće debakl

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS Mirko Šarović je danas u Trebinju izjavio da je situacija u ovom gradu zrela za promjenu vlasti, koja je ovaj grad i cijelu Hercegovinu dovela u najtežu situaciju od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas.

On je rekao da SDS pored tradicionalnih koalicionih partnera na narednim lokalnim izborima računa i na saradnju i podršku “Hercegovačkog narodnog pokreta“.

„Obavljamo razgovore o tom pitanju i to je bio razlog moje jučerašnje posjete Hercegovini. Tragamo za najboljim imenom oko kog mogu da se okupe svi koji su protivnici aktuelne vlasti u Trebinju i da damo kandidata koji ulijeva najveće povjerenje građana“, kazao je Šarović na konferenciji za novinare održanoj prije početka sastanak Koordinacionog odbora SDS za izbornu jedinice 9.

Komentarišući zahtev za raskid ugovora o nabaci poljske bolnice Šarović je rekao da je jasno da su nosioci vlasti shvatili da im se u roku od 24 sata može desiti isto ono što se desilo sa vinovnicima nabavke spornih respiratora u Federaciji BiH.

“Mi smatramo da svi koji su učestvovali u zloupotrebi ovako ogromnih razmjera moraju odgovarati jer su se oni u ovako tragičnom trenutku za Republiku Srpsku bavili nečasnim poslovima, za vrijeme kada su ljudi umirali i kada smo imali najveći broj zaraženih“, naveo je Šarović.

Komentarišući održavanje posebne sjednice NSRS na kojoj će biti razmatrana informacija o „Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta“, Šarović je izrazio čuđenje da je SNSD posegnuo za sazivanjem posebne sjednice po ovom pitanju.

„To je tako tanak led za njih da će doživjeti debakl. Izbegli su da osude ustaški pokret i blajburšku misu u Sarajevu svrstavajući se na stranu HDZ-a. Napravili su neoprostivu grešku. Stvarno ne znam za šta žele da se uhvate, ali loše će proći“, poručio je Šarović.

Oznake: Mirko Šarović