Politika 17.05.2021.

Šarović: Prošlo vrijeme idiličnih odnosa i pobjedničke atmosfere u SNSD

ČITANJE: 2 minute

Trenutni odnosi unutar strukture SNSD pokazuju da je prošlo vrijeme idiličnih odnosa i pobjedničke atmosfere, tvrdi predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Kaže da su u posljednje dvije godine u SNSD previše resursa dali preletačima, te da ih skupo košta namjerno i plansko cijepanje partnerskih stranaka u vlasti, prenosi “Srpskainfo”.

– U njihovim redovima je mnogo novih gladnih usta, a nervozna stanačka vojska traži svoj dio plijena – objasnio je Šarović.

Kaže da je vrlo neizvjesno u kom pravcu u budućnosti idu odnosi unutar SNSD, te je istakao da SNSD čeka veoma zanimljivo nekoliko narednih mjeseci u kojima će doći do raspleta trenutne situacije.

– Primjetno je i da vri u njihovoj stranačkoj bazi jer nisu svi dobili što su očekivali i tražili i izvjesno je da su ojačali i neki novi stranački igrači i tajkuni koji žele veću teritoriju za kontrolu, a para i javnih rukovodoćih mjesta sa kojih se pljačka sistem je sve manje – kazao je Šarović.

On je naglasio da je Dodikov nastup u Narodnoj skupštini RS „sraman i nedostojan pozicije koju zauzima predsjedavajući Predsjedništva BiH“.

– Taj nastup je jedno potpuno poniženje za cijelu Republiku Srpsku jer daje jasnu sliku o prvom čovjeku jedne zemlje. Njegov nedoličan i primitivan govor i sramotne riječi upućene javnosti i poslanicima obišle su cijeli region pa i dalje – saopštio je predsjednik SDS.

Šarović je uvjerenja da Dodik uskoro više neće imati priliku da se ismijava sa najviše pozicije koju danas Republika Srpska ima, a to je govornica Narodne skupštine Republike Srpske.

– Obzirom da je na dosad neviđen, vulgaran način izvrijeđao narod, poslanike SDS i druge opozicione poslanike koji su domaćini u Narodnoj skupštini RS gdje je Dodik samo gost, preispitaćemo našu poziciju i mogući odgovor, kao i prisustvo na nekoj od sjednica Narodne Skupštine Republike Srpske kada član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na njoj bude nastupao – zaključio je Šarović.

(N.S)

Oznake: Mirko Šarović