Politika 13.07.2020.

ŠAROVIĆ: Sazrelo vrijeme za promjene u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Realno je da SNSD nakon toliko vremena izgubi Banjaluku. Mislim da je vrijeme zrelo za promjene. Nismo još završili pregovore sa PDP-om, ali blizu smo dogovora koji će značiti još više vjetra u leđa opoziciji i njenom zajedničkom kanidatatu za gradonačelnika u Banjaluci – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Banjaluka treba da bude moderan grad i evropska Banjaluka je nešto na čemu vrijedi raditi u budućnosti“, naglasio je Šarović ističući da, ukoliko bude izbora, realno je da od novembra na čelu Banjaluke bude Draško Stanivuković, mlad i perspektivan narodni poslanik.

Govoreći o najavi Vlade RS o investicijama u lokalne zajednice, Šarović kaže da u narednom periodu Vlada nije sposobna da održava tekuću likvidnost, a ne da razmišlja o investicijama u lokalne zajednice, ističući da se radi o predizbornim trikovima SNSD-a.

„Kandidat SNSD-a u Tesliću se kao namjestio našem kandidatu Miličeviću, jer je on imao sjajnu pobjedu nad njim prije godinu dana i mislim da će ga Milan Miličević ponovo pomesti u Tesliću kao i mnogo puta ranije“, istakao je Šarović, govoreći o izborima u Tesliću.

Šarović je naglasio da je SDS glasao za nove članove Centralne izborne komisije i tako uticao da se CIK promijeni.

„CIK je danas nezavisniji nego što je bio do sada i to je zabrinulo SNSD i Milorada Dodika. Bilo je mnogo krađa na prethodnim izborima. Bilo je mnogo krađa koje je Centralna izborna komisija dozvolila i pristala da bude samo nijemi posmatrač malverzacija. Za poštene izbore je mnogo bolja situacija nego što je do sad bila“, zaključio je Šarović.

(SB/banjaluka.net)