Politika 24.05.2019.

ŠAROVIĆ: SDS bi mogao da inicira razgovore o Savjetu ministara, ne treba da budemo statisti

ČITANJE: 1 minuta

“Ukoliko ova saga oko neformiranja Savjeta ministra potraje, možda SDS otvori razgovore u nekoj drugoj formi. Mislim da ne treba da budemo statisti”, kazao je za N1 Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Da li ministarstvo vode podobni ili sposobni?

“Ja imam pozitivan stav prema sazivu Savjeta ministara. Manje više mislim da je bio dobar saziv, mislim da ne bi bilo uredu da o sebi dajem ocjenu, ali svakako mislim da sam sao sebe u ovaj rad i u redovnom mandatu i tehničkom mandatu. Nastojao sam da ukupan rejting podignem i radim dobro. Logično je da moj nasljednik radi to bolje”, kazao je Šarović.

Izvoz malina i mesa?

“Ja sam insistirao da dok ne stupi na snagu ugovor o slobodnoj trgovini da se tada raspiše tender za goveđe meso i da na to dugo čekamo, da to ide na štetu poljoprivrednika. Turska se obavezala da će to biti ranije. Ova zemlja je otvorila granice i liberalizovala trgovinu sa Turskom bez carine, kvota i da ulaze velike količine pilećeg mesa”, dodao je on.

SDS u razgovorima? Da li je bilo sastanaka?

“Jedan razgovor je bio. Meni nije poznato da je SDS dobio bilo kakav poziv od SNSD-a ili njenog predsjednika. Nešto ranije je SDS rekao da ne bježi od razgovora, tako je bilo i prilikom prvog poziva. Ukoliko uslijede neki drugi pozivi. Ukoliko ova saga oko neformiranja Savjeta ministra potraje, možda SDS otvori razgovore u nekoj drugoj formi. Mislim da ne treba da budemo statisti. Sačekat ćemo da vidimo šta će da donesu sljedeći dani i sedmice, ali se nadam u bliskoj budućnosti formiranja Savjeta ministara”, smatra Šarović.

(N1)

Oznake: Mirko Šarović