Politika 05.05.2021.

ŠAROVIĆ: SDS se neće odazvati Dodikovom pozivu, mirni razlaz još jedna propala inicijativa

ČITANJE: 2 minute

Srpska demokratska stranka neće biti učesnik u jednoj u nizu propalih inicijativa Milorada Dodika, kojima on vara vlastiti narod, rekao je danas lider SDS Mirko Šarović komentarišući poziv predsjednika SNSD opoziciji u Republici Srpskoj da razgovaraju o njegovoj inicijativi za dijalog između konstitutivnih naroda o mogućim rješenjima.

Šarović kaže da ova, kao i prethodne Dodikove inicijative, dolazi u trenutku kada vlast nema odgovor na krupna životna i ekonomska pitanja i kada želi izbeći odgovornost za propuste u borbi protiv pandemije korona virusa, prenosi Srpskainfo.

– Dodikova ponuda opoziciji je kao i sama inicijativa neodgovorna i neozbiljna. U trenutku kada imamo toliko gladnih ljudi postavlja se pitanje o mirnom razdruživanju, iako je jasno da se o tome ne može postići dogovor – kaže Šarović.

On navodi da ova inicijativa u suštini znači raspakivanje Dejtonskog sporazuma, ističući da je to apsolutni avanturizam koji Srpsku može dovesti u lošu poziciju.

– Ova priča koja se nameće u javnosti treba samo Miloradu Dodiku, Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću za ubiranje političkih poena – istakao je on.

Šarović, koji je danas posjetio opštinu Lopare gdje je održao sastanak sa funkcinerima i načelnicima i gradonačelnicima SDS iz izborne jednice 6, je krekao da je za SDS ovo jedna od najuspješnijih izbornih jedinica.

– Od šest lokalnih zajednica u ovoj izbornoj jedinici četiri vode načelnici i gradonačelnici iz SDS. Od SNSD smo mnogo jači i kada su u pitanju odbornički mandati jer SDS ima ukupno 43 odbornika, a SNSD ima 29 – rekao je Šarović i poručio da će SDS 2022. godine u ovoj izbornoj jedinici još ubjedljivije pobijediti političke protivnike iz SNSD.

Zamjenik predsjednika SDS i načelnik opštine Lopare Rado Savić je rekao da je na Majevici, Semberiji i Posavini SDS najjača politička stranka.

– Danas smo razgovarali o tome šta treba raditi kako bi na izborima 2022. bila apsolutni pobjednici, a sve sa ciljem da donesemo bolji život građanima Srpske. Stanje u koje je ova vlast dovela Republiku Srpsku nije dobro što se vidi svaki dan i zato se udružujemo i tražimo dobre prijedloge i inicijative da stvari promijenimo na bolje – rekao je Savić.

(SB)

Oznake: Mirko Šarović