Politika 21.05.2020.

ŠAROVIĆ: Tužba protiv Dodika i svih koji su prisluškivali poslanike

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je da će uputiti tužbu protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne poslanike.

“Ovo je nezabilježen slučaj, prvo javno priznanje visokog funkcionera za prisluškivanje opozicije i nakon Makedonije drugi put u regionu da postoje dokazi i priznanje da vlast prisluškuje opoziciju”, istakao je Šarović.

Kaže, da to što se sinoć dogodilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske je dramatičan pečat jučerašnjeg zasjedanja.

“Član Predsjedništva BiH je u zvaničnoj instituciji dao priznanje da prisluškuje opoziciju. Čak se javno obratio i ministru unutrašnjih poslova po tom pitanju”, kazao je Šarović.

Šarović ističe da je došlo vrijeme da sa funkcija odu oni koji varaju, sistemski kradu i nemaju šta da ponude.

“Došao je trenutak da pobjede bolji, koji imaju program i projekte i koji su normalni. Vrijeme je da se okupimo oko jedne šire koalicije i najboljih kandidata i pobjeda na lokalnim izborima neće izostati”, naglasio je predsjednik SDS-a.

On je rekao da su se tokom vanrednog stanja “redale afere jedna za drugom” i da je novac najmanje korišten za zdravstvo i zaštitu od pandemije a više za javne nabavke i kupovinu informacionih sistema.

“Javljaju se potencijalno ogromne afere sa poljskom bolnicom i drugim nabavkama. Vidimo da su i brojke zaraženih u Republici Srpskoj dva puta veće nego u Federaciji BiH a to i laiku izgleda veoma neobično. To pokazuje da mjere nisu dale rezulate i da je vanredno stanje samo iskorišteno za brojne sumnjive poslove. Ministar Šeranić koji je na početku davao optimizam je negdje sklonjen i marginalizovan a pojavljivao se samo jedan čovjek”, pojasnio je Šarović.

Govoreći o radu Savjeta ministara BiH predsjednik SDS je kazao da je postojeći saziv izvršne vlasti u BiH najgori u istoriji.

“Oni nas iz dana u dan iznenađuju novim personalnim sazivom koji nije kredibilan i nemaju kapacitet da rade uspješno svoj posao, nemaju nikakvih rezulata, niti bilo kakve ozbiljne vizije. Smatram da je Savjet ministara davno sazreo za rekonstrukciju ili da što prije ode u istoriju”, zaključio je Šarović.

(Nezavisne)

 

 

Oznake: Mirko Šarović