Politika 24.02.2021.

ŠAROVIĆ: Usvajanje Programa reformi u Savjetu ministara skandalozan potez SNSD-a

ČITANJE: 2 minute

“Skandalozan potez SNSD-a da prihvati Program reformi za NATO još je jedna sramna potvrda pravog, izdajničkog lica i stvarne politike Milorada Dodika”, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a povodom današnje odluke Savjeta ministara BiH da usvoji Program reformi za NATO i formira komisiju za saradnju s ovim vojnim savezom.

„Jasna je potpuna kapitulacija SNSD pred NATO putem Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Samo je bilo pitanje vremena kada će, nakon prethodnog potpisa, staviti i ovaj pečat. Uvođenje u NATO je velika nacionalna greška i neoprostiva izdaja vlastitog naroda“, poručio je Šarović dodajući da je priča jasna i da se opet pokazalo da je „cijela jedna nacija prevarena zarad interesa jednog čovjeka i njegove stranke“.

Podsjećamo, za odluku Savjeta ministara BiH danas su glasali svi srpski ministri što je pozdravljeno „kao važan korak ka NATO-u“, a odluka će već sutra biti upućena u Brisel, saopšteno je iz SDS-a.

Stanić: Dodikov patriotizam farsa

“Današnji dan je pokazao da ako jutrom Milorad Dodik dobije pohvalu američkog ambasadora budite sigurni da će popodne učiniti izdaju svoga naroda. Tegeltija i Tegeltijini reprezentativci su danas u Savjetu ministara podržali još jedan ANP kojim se trasira put BiH u NATO”, istakao je šef Kluba poslanika SDS u NSRS Miladin Stanić, saopštio je SDS.

„Sve što smo govorili kada je krajem 2019. Milorad Dodik pristao na prvi ANP da to znači aktivaciju MAP-a i dalju integraciju BiH u NATO bez pristanka srpskog naroda, danas se pokazalo kao tačno“ – pojasnio je Stanić.

Šef Kluba poslanika SDS kaže da je sav Dodikov patriotizam farsa a jedino što radi u kontinuitetu jeste da obmanjuje svoj narod.

„Kakva je to podvojena ličnost kad u istom danu kad priča o samostalnosti Republike Srpske, pristaje na novi Program reformi sa NATO. To je onaj isti Milorad Dodik koji početkom sedmice priča o važnosti filma o strahotama Jasenovca a koji je Amerikancima poklonio jasenovačku građu“ – kazao je Stanić.

(SB)