Politika 29.07.2021.

Šarović: Uvijek ćemo biti opozicija ovakvoj vlasti, ali nikada Republici Srpskoj

ČITANJE: 2 minute

Razgovori o traženju rješenja nakon Inckove odluke, sa aktuelnom vlasti morali su se desiti zbog odbrane Republike Srpske i njenih interesa. Najvažniji rezultat ovog sastanka je to što je SDS dala svoj prijedlog, a svi drugi su ga podržali, da se kroz izmjene Кrivičnog zakona RS, zaštiti Republika Srpska, njen ugled i čast, poručio je predsjednik SDS, Mirko Šarović.

On je istakao da će se ove izmjene već sutra naći pred poslanicima i dodao da je to ono najvažnije, odnosno prioritet za SDS kojoj je Republika Srpska na prvom mjestu.

– Uvijek ćemo biti opozicija ovakvoj vlasti, ali nikada Republici Srpskoj i njenim interesima – ističe Šarović.

On navodi da 25 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma zakone u BiH mogu da donose jedino izabrani predstavnici, a nikako jedan čovjek i da je to jedina izvjesna budućnost za BiH.

Naglašava da je odlazeći visoki predstavnik korišćenjem bonskih ovlašćenja i nametanjem odluke za koju nema uporište u svom mandatu, stvorio haotičnu atmosferu koju neko može da iskoristi za radikalizaciju, ali i kao opravdanje za buduće štetne poteze po interese Republike Srpske.

– SDS će se tome odlučno suprotstaviti. Ali, dio odgovornosti za trenutnu krizu leži i na aktuelnoj vlasti i institucijama koje Republiku Srpsku već 15 godina vode putem ekonomskog i političkog sunovrata i koje nisu ništa učinile da je preduprijedi ovakav razvoj događaja – ističe Šarović.

Dodaje da u političkom smislu, Srebrenica ne smije da bude predmet manipulacija i argument za optužbe na račun Republike Srpske i srpskog naroda.

– Srebrenica u budućnosti ni u kojem slučaju ne smije biti mjesto razdora, već mjesto pomirenja dva naroda i gledanja u pametniju i dostojnu budućnost – ističe predsjednik SDS.

(N.S)

Oznake: Mirko Šarović