Saša Čađo u Banjaluci: Nema lakih protivnika

Nadam se da ću više moći da pomognem u promociji sporta i da budem još bolji ambasador Banjaluke, rekla je Saša Čađo, reprezentativka Srbije i košarkašica turskog Mersina, koja svaki slobodan trenutak koristi da posjeti porodicu u gradu na Vrbasu.“Imam samo sedam dana slobodno zbog reprezentativne pauze i došla sam u Banjaluku da vidim porodicu, njih sam se najviše poželjela”, rekla je Čađo za “Nezavisne”.

Saša Čađo je veoma zadovoljna početkom sezone. Ona dobro igra, a njen klub je četvrti na tabeli u turskoj ligi, te prvi u FIBA Evrokupu sa tri pobjede i porazom.

“Zasad je sve super. Zadovoljna sam, a teško je govoriti o ambicijama do kraja sezone. Vidjećemo šta će biti, svaka utakmica je jaka, nema lakog protivnika i naša želja je da u Turskoj budemo među šest najboljih ekipa”, istakla je Čađo.

Za Sašu, inače dobitnicu Grba grada za 2017, juče je prijem upriličio Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

“Osobe poput Saše Čađo trebalo bi da budu pravi uzor našoj omladini. Trud, rad, trening, upornost. Ova djevojka je sve to pokazala i postigla veliki uspjeh. Najveći u ovom sportu. U Gradskoj upravi smo izrazito ponosni na osobe poput Saše Čađo, jer je Banjaluka grad dobrih sportista i grad koji će i u budućnosti podržavati sportiste”, rekao je Talić.

Čađo, koja je sa Srbijom osvojila zlato na Šampionatu Evrope 2015. i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošle godine, rekla je da je počastvovana prijemom i da su se ona i predsjednik Skuštine kroz razgovor dotakli interesantnih tema, od sporta do humanitarnog rada.

“Uvijek je lijepo upoznati nove ljude koji ti pružaju podršku i koji su uz tebe. Bio je lijep prijem, najviše me zaintrigiralo to što predsjednik Talić želi da se posveti osnovcima, da bude što više sportskih sekcija. Mislim da je to divna ideja, jer se djeca bolje razvijaju i uče da rade u timovima”, rekla je Čađo.

Saša se inače bavi i humanitarnim radom i angažovana je u Udruženju djece sa posebnim potrebama i u Humanitarnoj organizaciji “Budimo ljudi”.

“Humanitarni rad mi mnogo znači. Volim kada imam vremena da posvetim pažnju onima koji to cijene i kojima je potrebno”, istakla je uspješna sportistkinja.

(Nezavisne)

 

“BIRAMO NAJUREĐENIJE” Ko ima najljepše dvorište u Banjaluci?

Završen je prvi dio akcije „Biramo najuređenije“ u kojem su Banjalučani mogli da prijave svoja dvorišta, balkone, prostore zajednica etažnih vlasnika i školska dvorišta. Komisija za izbor je primila dvadesetak prijava u svim kategorijama, saopštili su iz Gradske uprave. Komisija će od 27. juna obilaziti prijavljene, planirano je da taj posao završi do 6. jula,

VANTJELESNA OPLODNJA Parovima po 2.500 KM iz gradske kase

Za bračne parove koji do potomstva pokušavaju da dođu zahvaljujući vantjelesnoj oplodnji iz gradske kase će biti izdvojeno 65.000 KM, a naredne sedmice biće raspisan konkurs za sufinansiranje troškova jednog postupka. Iz Gradske uprave je saopšteno da je 2.500 KM pojedinačni iznos koji će biti dodjeljivan putem ovog konkursa. – Konkurs će biti otvoren mjesec,

CISTERNE JOŠ SAMO OVO LJETO Mještani Česme i Jagara dobijaju vodovod

Do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja vodovoda za više dijelove naselja Česma i Jagare, što će poslije više decenija omogućiti stabilno vodosnabdijevanje stanovnika u ovim dijelovima grada. Ovo je saopšteno je iz Gradske uprave, a gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da se radi o dva velika projekta, koji već godinama čekaju na realizaciju i

OLDTAJMER KLUB “VETERAN” U Banjaluci se okupilo 70 vlasnika oldtajmera iz cijelog regiona

U Banjaluci se ovog vikenda održava 16. Skup oldtajmera u organizaciji Oldtajmer kluba “Veteran”. Oko 70 vlasnika oldtajmera iz cijele bivše Jugoslavije, koji su se odazvali pozivu da prisustvuju skupu, posjetili su tvrđavu Kastel, nakon čega su organizovali izložbu svojih ljubimaca na Trgu Krajine. Ugodna temperatura za ovo doba godine izmamila je veliki broj građana Banjaluke

Kompanija “Prointer” potpisala sponzorski ugovor sa Nemanjom Majdovom

Svjetski šampion i evropski vicešampion u džudou Nemanja Majdov potpisao je jednogodišnji sponzorski ugovor s kompanijom Prointer ITSS Banja Luka. Jedna od vodećih domaćih IT kompanija i najbolji srpski džudista iz Istočnog Sarajeva ozvaničili su saradnju na današnjoj konferenciji za štampu na Jahorini na kojoj se Majdov inače često priprema za svjetska takmičenja. „Sponzorska saradnja

DODIK: Specijalisti za destabilizaciju stigli iz Britanije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Britanci koji su stigli u BiH specijalisti za destabilizaciju i da se namjerno pravi zabluda i podmeće kako su to vojnici, a u stvari su to samo formalno. “Ovdje se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim mrežama, na medijima,