Sport 01.09.2016.

Saša Čađo: Trud se isplatio

ČITANJE: 1 minuta

Od betona košarkaškog terena Studentskog centra u Banjaluci do sjaja reflektora na parketu Karioka arene u Riju.

Tako bi se najkraće mogao nazvati put Saše Čađo od prvih košarkaških koraka do medalje na Olimpijskim igrama. Ni sanjala nije da će joj se ostvartit san svakog sportiste.

Olimpijske igre specifične su same po sebi. Sam osjećaj da ste među najboljim sportistima cijeloga svijeta daje dodatni motiv i izvlači ono najbolje iz svakog sportiste. Utisci se tek sad sliježu, kaže Saša, a ono što nosi iz Rija jeste ogromno iskustvo. Kada je bilo najpotrebnije dobila je povjerenje selektorke Marine Maljković, a saša je znala to da iskoristi.

Važnu ulogu u timu Srbije imao je i fizioterapeut Branko Stojnić. Najviše vremena provodio je sa samim igračicama, kako bi ih što bolje odmorio i pripremio za narednu utakmicu. Njegov zadatk ponekad je bio i više nego iscrpljujući, ali kaže Branko itekako se isplatilo.

Marinu Maljković mnogi doživljavaju kao strogu, osobu koja ne pokazuje emocije. Mali smiješak nakon osvojene medalje iznenadio je i samog Branka. Ipak najbolje je opisuje kroz jednu izreku.

Uz Sašu i Branka ulogu u osvajanju bronze na Olimpijadi imala je i tim menadžer reprezentacije Srbije Jadranka Ćosić Trkulja. U banjaluku je tako stigla prva olimpijska medalja još od 1984. i igara u Los Anđelesu.

(ATV)