Politika 30.03.2021.

SAŠA ČUDIĆ: Sjednica Skupštine grada prekinuta da se smire strasti, vjerujem da će budžet biti usvojen

ČITANJE: 1 minuta

Danas je Skupština grada Banjaluka prekinuta da bi se smirile strasti i emocije, i da bi sutra nastavkom sjednice možda ušli u proceduru rada, poručio je Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine, gostujući u Srpskoj danas.

– Nas odbornike već duže vremena ne može ništa iznenaditi, pa i ovo danas je bilo jedno od tih iznenađenja. Skupština je trebala biti još početkom marta o usvajanju budžeta, ali evo, dočekali smo i kraj marta – kaže Čudić, prenosi RTRS.

On ističe da se na današnjoj sjednici nije raspravljalo o budžetu, kao ni o amandmanima, niti o kapitalnim investicijama za naredni period.

– Sva priča se svodila da li su amandmani stigli na vrijeme ili nisu. Јesu, tu je član 159. Poslovnika skupštine grada, ali gradonačenik i neki odbornici PDP-a tvrdili su da nisu. Tražili smo izjašnjenje o Poslovniku, ali gradonačelik i ta grupa oko njega pokušali su da spriječe glasanje sa povećanim strastima i emocijama. Procijenili smo da nema uslova za rad i nastavićemo rad sutra – nastavio je Čudić.

On tvrdi da skupštinska većina nije protiv usvajanja budžeta.

– Koalicija nije protiv budžeta. Amandmani nisu nikakav problem, jer oni predstavljaju 4,3 odsto ukupnog budžeta od 150 miliona KM. Ne znam kako tih 6,5 miliona KM može predstavljati suštinski problem, ali pravi politički problem. Taj iznos je predviđen da se pomogne zdravstveni sektor. Kamo sreće da pričamo o nekim ljepšim temama – dodao je Čudić.

On je na kraju poručio da vjeruje da će za dobro građana Banjaluke sutra biti usvojen budžet.

(SB)

Oznake: Saša Čudić