SAŠA KONDIĆ, PREDSJEDNIK RK “BORAC M:TEL”: Finansijsko stanje kritično, pitanje je kako dalje

Problemi za banjalučki klub u finišu prvog dijela sezone, u klubu očekuju reakciju nadležnih institucija.

Finiš jesenje polusezone banjalučki Borac m:tel dočekuje sa ozbiljnim finansijskim problemima, pa je veliko pitanje kako će u “Velikanu iz Gospodske” dočekati kraj 2019. godine.

Predsjednik Upravnog odbora Banjalučana Saša Kondić u razgovoru za “Glas Srpske” istakao je da je stanje u klubu veoma ozbiljno, te da je čak i odigravanje posljednja četiri meča u polusezoni po velikim znakom pitanja.

“Blago rečeno, finansijsko stanju u klubu je zaista kritično. Veliki problem predstavlja nam činjenica da nam svi novi sponzorski ugovori, kao i oni obnovljeni, sa realizacijom kreću od januara naredne godine, što nas je dovelo u krajnje tešku i neizvjesnu situaciju jer nam je pod znakom pitanja nastavak funkcionisanja kao i odigravanje četiri posljednje utakmice jesenje polusezone”, naglasio je Kondić.

Ipak, vjeruje da će data obećanja biti ispunjena i da će klub nastaviti sa normalnim funkcionisanjem.

“Nadamo se da će sva obećanja do kraja ove godine biti ostvarena jer ako ne bude tako, ne smijem pomisliti šta bi se sve moglo desiti. Imali smo česte kontakte sa odgovornim, postoje čvrsta uvjeravanja da će obećanja biti ispunjena i ta sredstva planirali smo u budžet pa nemam drugog izbora nego da vjerujem da će na kraju sve biti u najboljem redu”, rekao je Kondić “Glasu Srpske”.

Već u subotu, Borac m:tel igraće protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, nakon čega do kraja jesenjeg dijela prvenstva slijede dueli sa Slavijom iz Istočnog Sarajeva, trebinjskim Leotarom i Bosnom iz Visokog.

(Glas Srpske)

Petrićevac dobija vrtić sa stotinu mjesta

Tender za opremanje prvog vrtića na Petrićevcu, u kojem će biti omogućen boravak za više od sto mališana, privodi se kraju. Trenutno su u toku zidarski i radovi na unutrašnjim hidroinstalacijama. Ovih dana, trebalo bi da bude ugrađena i spoljašnja bravarija na objektu budućeg vrtića. Kako bi vrtić po izgradnji bio pušten u funkciju, proveden

SELAK: Na izborima očekujemo istorijski rezultat

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske rekao je da postoje šanse da da će nazivu partije dodati njihov izborni slogan koji će uskoro predstaviti javnosti. On je komentarišući odluku CIK BiH da zabrani SPS da pod tim imenom nastupi na lokalnim izborima u BiH, jer se zove slično kao Socijalistička partija Petra Đokića, što bi

Stiže treće “pauk” vozilo

“Pauk” služba grada Banjaluka bi već u septembru trebalo da bude bogatija za novo vozilo, potvrdio je za “Nezavisne” Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve. “Tender je prošao, potpisan je ugovor, a rok za nabavku vozila je 60 dana. Ako sve prođe bez problema, novo vozilo dobijamo za dva mjeseca”, kazao je Sandić.

RAJČEVIĆ: Kampanja SNSD-a će postaviti nove standarde političke komunikacije

Šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević rekao je da će kampanja ove stranke za predstojeće izbore biti prepoznatljiva, te da će postaviti nove standarde političke komunikacije, ne samo za 2020. nego i za 2022. godinu. Rajčević je objasnio da će, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju i nemogućnost procjene kakav će biti njen uticaj

DODIK: Potreban veći stepen opreza i odgovornosti svakog pojedinca

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nikakve represivne mjere ne mogu da pomognu u sprečavanju širenja virusa korona već je potreban veći stepen opreza i odgovornosti svakog pojedinca. Masovno širenje virusa ne smije se dozvoliti, istakao je Dodik, a ni da pritisak na medicinski sektor bude takav da ne može da primi