Politika 09.08.2020.

SAŠA KONDIĆ: Suština moje poslovne filozofije je izdvojiti se od ostalih

ČITANJE: 4 minute

Iskustvo i poslovna filozofija onih koji su svojim radom, trudom i umijećem postigli uspjeh i ostavili trag u sferi svoga djelovanja, zasigurno su idealan model inspiracije mnogima, a posebno mladima, čije vrijeme tek predstoji.

Jedan od njih svakako je Saša Kondić, ugledni investitor i istaknuti sportski radnik iz Banjaluke. Iako po godinama mlađi, posmatrajući kroz druge parametre, kao što su staž njegovog preduzeća “Hidroenergo”, uspješnost u poslovanju i ostvareni rezultati, Saša Kondić smatra se jednim od najvećih otkrića u svijetu stanogradnje, a svojim političkin angažmanom u SPS, pravim osvježenjem na domaćoj političkoj sceni.

U banjalučkom naselju Ada, na oko 12.500 kvadrata trenutno gradi Blok 51, sa 370 stanova i svom pratećom komunalnom infrastrukturom, koja bi trebalo da bude problem manje za svakog budućeg investitora. Cilj je da grad na Vrbasu, po uzoru na svjetske metropole dobije jedno moderno izgrađeno naselje, simboličnog naziva “Blok 51”.

“Blok 51 je zbog toga što je to pozivni broj za Banjaluku. Volim svoj grad i sve je nekako vezano za Banjaluku. Novo naselje će biti u vidu blokova, onda je ime došlo spajanjem tih pojmova. Koncept koji smo zamislili jeste da od Ade napravimo nešto slično što je nastalo na Novom Beogradu, naravno u manjim dimenzijama”, izjavio je za časopis “The Prestige”, investitor i pokretač ove ideje Saša Kondić. Dodaje da u naselju Ada vidi potencijal i poslovni izazov, te izuzetno atraktivno mjesto za ulaganje.

“Želimo unijeti nov koncept i obezbijediti maksimalan kvalitet života. Da svaka zgrada ima parkić za djecu, opremljen svim sadržajem za igru. U svakoj lameli postojaće prostorija od 60-70 kvadrata, koju smo nauštrb nekog stana koji bi mogli prodati, pretvorili u zajedničke prostorije. Od toga da se tu mogu održavati sastanci zajednice etažnih vlasnika, pa do proslave dječijih rođendana”, priča Kondić.

Odlučnost da najveći grad Srpske upotpuni savremenim naseljem u kojem će mještanima biti obezbijeđeni svi neophodni uslovi za život, na visokom nivou Kondić je pokazao i spremnošću da se kroz zajedničko učešće sa Gradom, u ovom naselju izgradi i dugoočekivanu osnovnu školu. Zahvalnost na zavidnim rezultatima i prepoznatljivosti u svijetu stanogradnje, za veoma kratak vremenski period, Kondić smatra da duguje osnovnoj ideji, koja se provlači kroz njegov cjelokupni rad, a polazi od pretpostavke da je kupac početak i kraj čitave priče.

“Izuzetno vodimo računa da je sva dokumentacija u skladu sa zakonom. Ne radimo bez građevinskih dozvola, kad projekat dovedemo do kraja, obezbijedimo odmah i upotrebnu dozvolu. Radimo u obećanim rokovima i na usluzi smo 24 sata kupcu. Kupac može da me pozove nedjeljom, to što je neradan dan neće biti razlog za neodazivanje, a radni dan je praktično od 0 do 24. Kupac je neko čije želje se moraju ispuniti, a odnos je takav da onaj ko je već kupio jedan stan kod mene, ako mu treba drugi, tražiće ga opet kod nas. To je uspjeh i ‘Hidroenerga’ i moj lično. Na nama je da to očuvamo i razvijamo. Ne idemo po sistemu da bljesnemo u početku, pa da živimo od te slave, želimo da budemo vrhunski od početka do kraja”, ističe Kondić za “The Prestige” i dodaje da je suština njegove poslovne filozofije izdvojiti se od ostalih.

Pored liderstva u oblasti stanogradnje, Saša Kondić, vlasnik firme “Hidroenergo” je i istaknuti sportski radnik i bivši sportista. Predsjednik je Upravnog odbora Rukomentnog kluba “Borac” i potpredsjednik i osnivač bokserksog kluba “Sveti Gerogije” iz Banjaluke, a svoje poslovne uspjehe nerijetko pripisuje lekcijama koje je naučio kroz sport. Takođe je član vaterpolo kluba Incel. Jedan je od ronilaca u ronilačkom klubu Buk iz Banjaluke.

“Od malih nogu se bavim sportom i smatram da je sport važan faktor u životu svakog čovjeka. U rukometni klub Borac sam ušao u Upravu sa željom da klub vratimo u evropsku elitu. Uradili smo mnogo, momci se zaista trude i daju svoj maksimum, kao i mi da klub zaista prosija u punom sjaju. Takođe sam u Upravnom odboru kik boks kluba ‘Sveti Georgije’. Mislim da mi je upravo boks dao najviše lekcija za život. Borilački sport daje vam taj neki nagon za samoodržanjem, natjera te na neku oštrinu u glavi, brzinu u donošenju odluka, upornost, istrajnost, nema stajanja, ako padneš ustani odmah”, rekao je Kondić.

(Nevena Stanojević/banjaluka.net)

Oznake: Saša Kondić