SAŠA KONDIĆ ZA BANJALUKA.NET: RK Borac će uvijek podržati sve odluke koje idu u korist rukometa

“Žao nam je što nismo mogli na terenu da se borimo za ostvarenje cilja, ali nam je u isto vrijeme i drago što je titula vraćena u Banjaluku. Ostavljen je rok za žalbu od osam dana, koliko sam pročitao iz biltena koji je potpisao komesar Jović. Ako bude žalbi, o njima će razmišljati nadležni organi saveza”, rekao je za portal banjaluka.net Saša Kondić predsjednik Rukometnog kluba Borac.

On je istakao da će RK Borac uvijek podržati sve odluke koje idu u korist rukometa, te da su u klubu uveliko okrenuti prema pravljenju tima, poboljšanju funkcionisanja omladinskog pogona i planiranju aktivnosti za narednu sezonu.

“Planovi za naredni period, kada je u pitanju RK Borac zavise od budžeta. Imamo kontakte sa SEHA ligom, ali još ništa nije dogovoreno jer još ne znamo sa čim raspolažemo za sledeću sezonu. Obezbijedili smo nastup u Čelendžkupu. Krenuli bismo iz drugog kola, sa posebnim osvrtom na omladinski pogon našeg kluba”, dodaje Kondić.

On zaključuje da klub mora da posjeduje kvalitetan tim za SEHA ligu, kako bi se mogao suprostaviti  ostalim učesnicama, ali da su za taj poduhvat potrebna sredstva.

(Banjaluka.net)

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja

NA RESPIRATORIMA 93 PACIJENTA Još šest osoba preminulo od korone u Srbiji

U  Srbiji je do 15 časova 6. jula 2020. godine registrovano još 289 novooboljelih od korona virusa, a šest ljudi je preminulo. Registrovano je ukupno 16.420 potvrđenih slučajeva COVID 19. Testirani su uzorci 7.872 osobe objavljeno je na sajtu Covid19.rs. Ukupan broj preminulih od početka epidemije popeo se na 317, prenosi Telegraf. (A.M/banjaluka.net)