Biznis 27.07.2020.

Saša Trivić kupio firmu za proizvodnju liftova

ČITANJE: 1 minuta

Vlasnik i osnivač banjalučke kompanije “Krajina Klas” i lanca pekara “Manja” Saša Trivić novi je vlasnik preduzeća za projektovanje i proizvodnju liftova “Tri Best”.

Portal CAPITAL saznaje da je posao oko preuzimanja nedavno okončan, a Trivić, koji je ujedno i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske je postao stoodstotni vlasnik ovog uspješnog preduzeća.

Trivić je kazao da je cilj razvijati kapacitete, s tim da će gledati da se vrate  hidraulici i specijalnim projektima izrade mašina po narudžbi.

Dodaje kako je u preduzeću zaposleno oko 75 radnika za kojih i pored pandemije ima posla, pogotovo u segmentu proizvodnje liftova i servisiranja opreme.

Podsjećamo, krajem prošle godine nakon duge i teške bolesti preminuo je vlasnik i osnivač “Tri Best”-a, Branko Đuđić, a koji ga je od osnivanja uspješno vodio i razvijao.

Finansijski podaci pokazuju kako Trivić sa svojim kapitalom ulazi u finansijski zdravo i stabilno preduzeće. U posljednje tri godine ono ostvaruje promet od oko šest miliona maraka i prosječnu dobit od 670.000 KM sa stalnim porastom broja zaposlenih. Takođe, “Tri Best” je veoma dobro pozicioniran na domaćem tržištu. Liftovi koje proizvodi i servisira prevoze stanare u brojnim  poslovnim i stambenim objektima.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: Saša Trivić