Biznis 16.02.2021.

Saša Trivić: Svako smanjenje poreskih davanja značajna pomoć privredi

ČITANJE: 1 minuta

Smanjenje stope poreza na napokretnost za privredne subjekte je pozitivno obzirom da je poznato kako se privreda nalazi u teškoj situaciji, rekao je Saša Trivić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca komentarišući Amandman na prijedlog Odluke o utvrđivanju stope poreza na nepokretnost na području Grada Banjaluka.

On je istakao da je svako smanjenje poreskih davanja vid pomoć privrednicima, koji su usljed pandemija virusa korona u značajnoj mjeri morali da smanje obim poslovanja ili ga privremeno obustave.

Komentarišići reakciju gradonačenika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je osudio ovakav prijedlog rekavši da je to udar na Budžet Grada i “bajkovit” prijedlog SNSD-a, Trivić je naglasio da nema namjeru da se miješa u političke odnose, ali da je suština Amandmama pozitivna i da sigurno predstavlja pomoć privrednicima, te da je kao takva uvijek dobrodošla.

Podsjećamo, Klub odbornika SNSD-a predložio je Skupštini Grada Banjaluka Amandman na prijedlog Odluke o utvrđivanju stope poreza na nepokretnost na području Grada Banjaluka,  a tim dokumentom predviđa se umanjenje za 50 odsto ove poreske stope kako bi privrednicima bio olakšan rad tokom pandemije virusa korona.

(N.S)

Oznake: Saša Trivić