Region 06.02.2021.

SASLUŠAVANI CIJELU NOĆ: Velja Nevolja i pripadnici njegove grupe negirali krivicu

ČITANJE: 1 minuta

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i ostali osumnjičeni za pripadnost kriminalnoj grupi kojoj se na teret stavljaju otmice, ubistva, držanje droge i oružja, saslušani su u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Saslušanja su trajala cijele noći, a većina uhapšenih odlučila je da se brani ćutanjem, ali su negirali izvršenje krivičnih djela, piše “Srpskainfo”.

“Tužilaštvo je stavilo prijedlog da im se odredi pritvor, čeka se odluka sudije za prethodni postupak. Većina njih izjavila je samo ‘nisam kriv, braniću se ćutanjem'”, kaže sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, u zgradu u Ustaničkoj ulici sinoć je dovedeno 19 osumnjičenih i do ranih jutarnjih sati, u prisustvu branilaca, saslušavala su ih dva zamjenika tužioca za organizovani kriminal.

Saslušanju Belivuka, prisustvovao je njegov advokat Dejan Lazarević.

Osumnjičeni su, podsjećanja radi, sinoć nešto prije 22 časa u pratnji jakih snaga policije prebačeni u tužilaštvu, a saobraćaj na cijeloj dionici puta od prostorija SBPOK-a do Ustaničke ulice bio je zatvoren, tokom prolaska kolone vozila.

(N.S)