Region 19.01.2023.

Sastali se Vučić i Plenković, razgovarali o srpsko-hrvatskim odnosima

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao vrlo korektan razgovor s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima na marginama foruma u Davosu i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu doći do napretka na planu ekonomije, ali i političkih odnosa dvije zemlje.

“Vrlo korektan razgovor s Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa”, objavio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Davosu sa liderima regiona na panelu Diplomatski dijalog na zapadnom Balkanu, u okviru Svjetskog ekonomskog foruma (WEF).

Plenković se oglasio na Tviteru.

“Tijekom Svjetskog gospodarskog forumu u Davosu razgovarao sam s predsjednikom Srbije Vučićem o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja”, poručio je na Plenković nakon sastanka.

N.M.