Region 07.08.2020.

SASTANAK: Borenović sa Vučićem u Beogradu o izazovima za Srpsku i odnosima u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Branislav Borenović se sastao danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, objavio je predsjednik Partije demokratskog progresa na društvenim mrežama.

– Iskren, otvoren razgovor sa Aleksandrom Vučićem o ekonomskim i demografskim izazovima Republike Srpske, ali i složenim odnosima unutar BiH i važnosti poštovanja Dejtonskog sporazuma – poručio je Borenović sa ličnog profila na Tviteru.

– Opredjeljeni za saradnju, napredak, dobrobit, regionalnu stabilnost, ekonomski progres. Nastavljamo dalje – zaključio je predsjednik PDP-a.

Povodm sastanka oglasio se i Vučićev kabinet, prenosi N1. U otvorenom i iskrenom razgovoru istaknut je značaj regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana, kao i održavanja dobrih međustranačkih odnosa PDP-a i SNS-a, čiji je Vučić lider. Predsjednik Vučić je naglasio svoju opredjeljenost ka ekonomskoj saradnji i trajnoj regionalnoj stabilnosti, ističu iz kabineta predsjednika Srbije.

“Borenović je Vučiću iznio stavove o ključnim ekonomskim i demografskim izazovima s kojima se suočava Republika Srpska, kao i o veoma složenim političkim odnosima unutar BiH. On je istakao značaj Srbije za Republiku Srpsku, kako u ekonomskom, tako u kulturnom, duhovnom i nacionalnom smislu. Predsjednik Srbije je naglasio da Republika Srpska uvijek može očekivati podršku i pomoć Srbije, bez miješanja u unutrašnje političke i partijske odnose. Sagovornici su tokom sastanka u Novom dvoru, sjedištu predsjednika Srbije, istakli važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma na kojem počiva dvoentitetsko ustavno uređenje BiH i jasno definisana trajna pozicija Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

(SB/banjaluka.net)