Politika 24.01.2016.

Sastanak Dodika sa delgacijom Francuske

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Srpska opredijeljena da na ovim prostorima bude sačuvan mir i obezbijeđene stabilne strukture.

Dodik je istakao da se Republika Srpska zalaže za dosljedno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je uspostavio politički sistem u BiH, a ne samo okončao rat, kako se selektivno ističe u jednom dijelu međunarodne zajednice.

Na sastanku sa delegacijom iz Francuske, koju je predvodio šef poslaničke grupe Nacinalnog fronta u Evropskom parlamentu i zamjenik predsjednika grupacije u Evropskom parlamentu “Evropa, nacija i sloboda” Eduard Ferand, predsjednik Srpske je goste informisao o višegodišnjem devastiranju Dejtonskog mirovnog sporazuma od visokih predstavnika, koje je išlo na štetu ovlaštenja Republike Srpske.

On je Ferandu i članovima delegacije čestitao za odlične rezultate koje su postigli na posljednjim regionalnim izborima u Francuskoj.

Zahvalio je Nacionalnom frontu za interes koji pokazuju za Republiku Srpsku i izrazio očekivanje da će, kao nesumnjivo značajan faktor francuske političke scene, nastaviti politiku koja pokazuje razumijevanje za položaj i probleme sa kojima se suočava Republika Srpska.

Iz kabineta predsjednika Srpske saopšteno je da takva izbalansirana pozicija Nacionalnog fronta prema Republici Srpskoj otvara prostor i za buduću saradnju sa ovom partijom.

Dodik i Ferand razgovarali su i o političkoj situaciji u regionu i u Evropi, uključujući i migranstku krizu i probleme u vezi sa njenim rješavanjem.

Sagovornici su izrazili želju i za što tješnjom saradnjom na svim nivoima između Republike Srpske i Francuske u cjelini.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik