Vijesti 13.02.2017.

Sastanak gradonačelnika sa direktorima gradskih preduzeća

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, poručio je danas da će Gradska uprava najkasnije do 28. februara Skupštini grada uputiti prijedlog za rješenje problema gradske „Toplane“, suočene sa gubicima koji premašuju više od 80 miliona KM.

Na današnjem sastanku sa direktorima gradskih preduzeća i ustanova u nadležnosti Grada, gradonačelnik Radojičić je precizirao da će predloženo rješenje biti u formi zakupa ili strateškog partnerstva, uključujući prelazak na jefitiniji energent za toplifikaciju grada.

Tokom sastanka sa direktorima, Radojičić je naglasio da nova gradska administracija, pored „Toplane“, pokušava da pronađe rješenje i za probleme sa kojim se suočavaju Zavod za izgradnju (ZIBL), reorganizovani Centar za selo i Radnički univerzitet.

– Naš cilj nije da ZIBL, koji je nakon „Toplane“ jedan od najvećih gradskih problema ode u stečaj, nego da pronađemo rješenje za njihov opstanak na tržištu, ukoliko je to moguće – rekao je Radojičić i dodao da se ovo preduzeće suočava sa velikim gubicima i hroničnim nedostatkom posla.

Govoreći o Radničkom univerzitetu, gradonačelnik je kazao da posebna radna grupa, koja sagledava stanje u ovoj ustanovi, ima zadatak da do 31. marta podnese izvještaj u kojem će jasno precizirati da li ova ustanova treba biti ukinuta, kako je to prvobitno planirano.

Istovremeno, na sastanku je direktorima gradskih preduzeća i ustanova poručeno da je neprihvatljivo svako eventualno stvaranje finansijskih obaveza izvan okvira usvojenog budžeta.

(unoradio)