Region 14.09.2020.

SASTANAK: Irinej i Vučić o Srbima u regionu, patrijarh poklonio predsjedniku kompot od kajsija

ČITANJE: 1 minuta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem, a nakon sastanka Vučić je na društvenoj mreži Instagram objavio da mu je poglavar SPC poklonio kompot od kajsija.

“Divno i korisno vreme provedeno u razgovoru sa njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, a kompot od kajsija specijalni je poklon njegove svetosti”, napisao je Vučić na Instagramu, prenosi nova.rs.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejom o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Republici Srpskoj ali i drugim dijelovima BiH.

Vučić je izvjestio patrijarha Irineja o pregovorima o Kosovu i Metohiji, koji su početkom mjeseca vođeni u Vašingtonu i Briselu, kao i o razgovorima vođenim sa svjetskim državnicima, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Posebna pažnja posvećena je najavi niza ambicioznih projekata za budućnost Srbije, a patrijarh Irinej je iskazao posebno interesovanje za ulaganja države u unapređenje zdravstvenog sistema i naročito pohvalio činjenicu da je država ubrzano pokrenula radove na rekonstrukciji 10 opštih bolnica, kao i radove na izgradnji novog Kliničkog centra Srbije u Beogradu, prenosi Srna.

Sastanku su prisustvovali vikarni episkop remezijanski Stefan, lični sekretar patrijarha Dejan Nakić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

(SB/banjaluka.net)