Vijesti 07.06.2021.

SASTANAK PUTEM VIDEO-LINKA: Višković i Vidovićeva sa Misijom MMF-a za BiH

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković upoznao je delegaciju Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za BiH o procesu vakcinacije u Republici Srpskoj, kao i mjerama koje Vlada nastavlja da sprovodi s ciljem oporavka realnog i zdravstvenog sektora.

Tokom sastanka, održanog putem video-linka, Višković je zahvalio MMF-u za dosadašnju pomoć na prevazilaženju situacije izazvane pandemijom virusa korona, koju je Republika Srpska usmjerila za podršku zdravstvenom sektoru i privredi, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, razgovarano je o aktuelnim ekonomskim temama, kao i o reformi javnih preduzeća i reformi zdravstvenog sektora u Republici Srpskoj.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dosadašnja konstruktivna saradnja biti nastavljena, a predsjednik Vlade je ovom prilikom poželio dobrodošlicu novom šefu Misiju MMF-a u BiH.

Dosadašnji šef Misije MMF-a za BiH Martin Petri na današnjem sastanku predstavio je novog šefa Misije MMF-a za BiH Alinu Ijancu.

(SB)