Vijesti 14.03.2017.

Sastanak Radojičić – Čović: Važno povezivanje lokalnih zajednica unutar BiH

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem. 

U otvorenom i prijateljskom razgovoru, Čović je podržao napore koje preduzima Gradska uprava Banje Luke na pozicioniranju grada kao regionalnog centra, te saradnju između lokalnih zajednica unutar Bosne i Hercegovine.

– Zahvalio sam na posjeti članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i mogu reći da smo vodili prijateljski razgovor. Današnji sastanak je i jedan vid podrške meni na početku mandata gradonačelnika Banje Luke. Razgovarali smo o našim prioritetima u narednom periodu, a to su prije svega pozicioniranje Banje Luke kao regionalnog centra, odnosno Banje Luke kao otvorenog i prijateljskog grada. U tom kontekstu, u toku su kontakti sa brojnim gradovima iz regiona i Evrope. Namjera nam je da tu politiku otvorenih vrata i pozicioniranja Banje Luke kao jednog od regionalnih centara zadržimo i u budućem periodu – naglasio je banjalučki gradonačelnik.

Radojičić je najavio da će se na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada Banja Luka naći prijedlog o kandidaturi našeg grada za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

– Čovića sam informisao da je ovdje nedavno bio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, a da imamo kontakte sa još nekoliko drugih gradonačelnika. Više većih lokalnih zajednica iz BiH moraju intenzivirati međusobnu saradnju, ne samo zbog razmjene iskustava već i zbog mogućnosti zajedničkog kadidovanja projekata prema trećim stranama. Vrlo često različiti fondovi ili zemlje traže zajednički nastup. Čović je podržao tu vrstu komunikacije lokalnih zajednica unutar BiH – zaključio je Radojičić.

(Gradska uprava Banjaluka)