Vijesti 13.12.2018.

SASTANAK RADOJIČIĆ-JANKOVIĆ Gradonačelnik Banjaluke pozvao goste iz Slovenije da posjete grad na Vrbasu

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Igor Radojičić uputio je poziv građanima Ljubljane i cijele Slovenije da novogodišnje praznike provedu u Banjoj Luci.

Promovišući novogodišnji program pod motom „Banja Luka te zove“, zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem danas u ovom gradu – istakao je da je Banja Luka pripremila najbolji program u regionu, sa tri noći velikih koncerata sa popularnim muzičkim zvijezdama.

-Ovaj put smo tu da građanima Ljubljane i cijele Slovenije predstavimo da se u Banju Luku može doći i za novogodišnje praznike. Ako već niste odlučili gdje ćete za Novu godinu, vaš izbor može biti Banja Luka. Dobro došli ste u Banju Luku, ovom ili bilo kom drugom prilikom – poručio je Radojičić.

Kako je kazao, gosti iz Slovenije, zajedno sa gostima iz Srbije, su najčešći u našem gradu.

-Naš grad je blizu, prijateljski i cijene su povoljne za goste iz Slovenije. Banja Luka ima lijep i bogat kulturni život, te odličnu gastronomsku ponudu – naglasio je Radojičić.

Predstavljajući program, naglasio je da će u Banjoj Luci 30. decembra nastupiti Haris Džinović, u novogodišnjoj noći Željko Samardžić i Nikola Rokvić, a 1. januara Banjalučane i turiste iz cijelog regiona zabavljaće Željko Joksimović.

– To su popularni pjevači i ovdje, jer smo vodili računa i o gostima iz Slovenije. Grad ima i niz zimskih događanja na više lokacija. Organizovani su mali sajmovi sa kućicama, ono što se može vidjeti i u Ljubljani – naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, već je teško naći mjesto u hotelima, te je preporuka da svi koji planiraju dolazak – što prije se zainteresuju za smještaj.

Povodom promocije novogodišnjeg programa, Radojičić je danas razgovarao i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i čestitao mu na nedavnoj pobjedi na lokalnim izborima, ističući da se Banja Luka u mnogim oblastima ugleda na Ljubljanu.

U obraćanju novinarima, Janković je izjavio da sa Banjom Lukom ima odličnu saradnju i posebno sa gradonačelnikom Radojičićem.

-Koliko vidim, Banja Luka je spremila odličan program za Novu godinu, a neki od izvođača su ljudi koje i sam rado slušam – kazao je Janković.