Politika 16.12.2016.

Sastanak Radojičića i Bandića u Zagrebu

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, razgovarao je juče u Zagrebu sa gradonačelnikom ovog grada Milanom Bandićem o unapređenju međusobne privredne i turističke saradnje.

Gradonačelnik Radojičić upoznao je Bandića sa procesom konstituisanja gradskih vlasti u Banjaluci i planovima za tekući mandatni period, naglašavajući da je od velike važnosti da Banjaluka uspostavi bliske veze sa najvećim gradovima iz okruženja, uključujući i Zagreb.

Tokom sastanka, gradnačelnik Radojičić naglasio je da je Banjaluka u budućnosti planira osnivanje gradskog komunalnog holdinga u čiji bi sastav ušla sva komunalna preduzeća koja nisu privatizovana, po sličnom modelu kako je holding već organizovan u Zagrebu.

On je dodao da će priorititet gradskih vlasti biti poboljšanje privrednih aktivnosti kroz razvoj industrijskih zona i privlačenje investitora za ulaganje na području Banjaluke.

– U smislu regionalne saradnje, Banjaluka je već ostvarila značajne kontakte sa Ljubljanom u Sloveniji, a naša je namjera da, zajedno sa gradovima iz okruženja zajedno radimo i na privlačenju sredstava iz evropskih fondova – kazao je Radojičić.

On je naveo da je sastanak sa gradonačelnikom Bandićem prvi korak na putu unapređenja odnosa između Banjaluke i Zagreba, ističući da su vlasti najvećeg grada Srpske, pored ekonomije, zainteresovane i za intenziviranje saradnje između turističkih organizacija oba grada.

Pored gradonačelnik Radojičića, današnjem sastanku sa Milanom Bandićem prisustvovali su i predsjednik Turističke organizacije Grada Banja Luka Ostoja Barašin i buduća načelnica gradskog odjeljenja za kulturu i turizam Natalija Trivić.

Sastanak Radojičića sa mitropolitom Porfirijem i Pupovcem

sastanak-zagreb
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je juče u Zagrebu i sa Njegovim visokimpreosveštenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem i sa predsjednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem.

Radojičić je sa mitropolitom Porfirijem razgovarao o položaju Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji u Zagrebu, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Na sastanku sa Pupovcem bilo je riječi o položaju Srba u Hrvatskoj i problemima sa kojima se susreću.