Politika 04.10.2019.

SASTANAK Stanivuković i Trivićeva sa čelnicima njemačke pokrajine Brandenburg

ČITANJE: 1 minuta

Kako je prethodno i najavljeno parlamentarci Srpske, Draško Stanivuković i Jelena Trivić, danas su u službenoj posjeti u Banjaluci primili prve ljude njemačke pokrajine Brandenburg, poznate po razvijenoj industriji.

Delegacija predvođena gradonačelnikom Kotbusa, Holgerom Kelhom i direktorom Fondacije Konrad Adenauer Svenom Petke, sa domaćinima se sastala u Narodnoj skupštini Srpske, nakon čega su krenuli u obilazak Banjaluke. Radnom sastanku sa gostima iz Brandenburga pridružio se i generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša.

– Danas ovom posjetom želimo da otvorimo vrata nove Banjaluke. Nove Banjaluke koja sarađuje sa Evropom i svijetom. Banjaluke koja uzima pozitivne prakse iz drugih evropskih gradova i metropola. Kotbus je poznat po sportu, dok Banjaluka posljednjih godina i decenija, nazaduje u toj oblasti i tu želimo da uzmemo nove prakse – rekao je Stanivuković.

On pojašnjava da kao prioritet, pored kulture, zdravstva i socijalne zaštite, stavljaju privredu i nova radna mjesta, kako naši građani ne bi odlazili u Brandenburg da tamo rade, već ostali ovdje.

– Želimo da kreiramo uspješne kontakte u regiji i šire, te da vidimo kako su organizovane i kako funkcionišu uspješne lokalne zajednice. Svakako da su nam gradovi iz Njemačke izuzetno interesantni. Fokus mog razgovora sa gradonačelnikom Kelhom je strategija ekonomskog razvoja lokalnih zajednica – rekla je na konferenciji za medije Jelena Trivić.

Nove posjete

Stanivuković i Trivić su pozvani, da sa svojom delegacijom, budu gosti u Brandenburškoj pokrajini, a najavljuju i posjetu nekoliko ministara Banjaluci unarednih nekoliko mjeseci.

(Srpskainfo)