SASTANAK Stanivuković i Trivićeva sa čelnicima njemačke pokrajine Brandenburg

Kako je prethodno i najavljeno parlamentarci Srpske, Draško Stanivuković i Jelena Trivić, danas su u službenoj posjeti u Banjaluci primili prve ljude njemačke pokrajine Brandenburg, poznate po razvijenoj industriji.

Delegacija predvođena gradonačelnikom Kotbusa, Holgerom Kelhom i direktorom Fondacije Konrad Adenauer Svenom Petke, sa domaćinima se sastala u Narodnoj skupštini Srpske, nakon čega su krenuli u obilazak Banjaluke. Radnom sastanku sa gostima iz Brandenburga pridružio se i generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša.

– Danas ovom posjetom želimo da otvorimo vrata nove Banjaluke. Nove Banjaluke koja sarađuje sa Evropom i svijetom. Banjaluke koja uzima pozitivne prakse iz drugih evropskih gradova i metropola. Kotbus je poznat po sportu, dok Banjaluka posljednjih godina i decenija, nazaduje u toj oblasti i tu želimo da uzmemo nove prakse – rekao je Stanivuković.

On pojašnjava da kao prioritet, pored kulture, zdravstva i socijalne zaštite, stavljaju privredu i nova radna mjesta, kako naši građani ne bi odlazili u Brandenburg da tamo rade, već ostali ovdje.

– Želimo da kreiramo uspješne kontakte u regiji i šire, te da vidimo kako su organizovane i kako funkcionišu uspješne lokalne zajednice. Svakako da su nam gradovi iz Njemačke izuzetno interesantni. Fokus mog razgovora sa gradonačelnikom Kelhom je strategija ekonomskog razvoja lokalnih zajednica – rekla je na konferenciji za medije Jelena Trivić.

Nove posjete

Stanivuković i Trivić su pozvani, da sa svojom delegacijom, budu gosti u Brandenburškoj pokrajini, a najavljuju i posjetu nekoliko ministara Banjaluci unarednih nekoliko mjeseci.

(Srpskainfo)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.