Politika 10.03.2021.

SASTANAK: Stanivuković sa Borenovićem i Šarovićem o nalazima Tima za reviziju

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa liderima PDP i SDS Branislavom Borenovicem i Mirkom Sarovićem a tema je bila nepravilnosti koje je ustanovio Tim za reviziju.

Stanivuković je rekao da je jedina gora stvar od kriminala ta da se na kriminal ne reaguje. Rekao je da je pozvao učesnike sastanka da preko tužilaštva te drugih institucija pokušaju reagovati na ono sto se kako kaže dešavalo u najvećem gradu RS, piše Srpskainfo.

⁃ Pozvao sam poslanike i predstavnike političkih stranaka, da u pravom smislu te riječi, ako niko od nadležnih ne reaguje da se ne libimo otići zajedno pred tužilaštvo – rekao je Stanivuković.

Napomenuo je da će se sutra po planu postaviti crvena traka oko ugostiteljskog objekta Kajajk terase i zabraniti rad ovog objekta.

Naglasio je da će se i dalje zalagati da se ovo pitanje odnosno rezultati Tima za reviziju nađu na vanrednoj sjednici Skupštine grada.

Šarović je rekao da Stanivuković ima njegovu podršku.

– Šokiran sam onim sto mi je rečeno na ovom sastanku i razmjerima onog sto se desavalo u Banjaluci. Sada je na potezu pravosudje i ovo će biti veliki test za njih i mislim da će odgovoriti zadatku. Ukoliko ne onda ćemo tražiti podršku svih drugih kako bi oni koji trebaju uradilo svoj posao – naveo je Šarović.

Borenović je rekao da su Stanivukovićevi postupci jedini ispravan put za Banjaluku i RS.

⁃ Na primjeru lokalnih preduzeća mogu se vidjeti razmjeri kriminala i korupcije, a određene institucije ćute. Sa pravom su u strahu oni koji su pokrali Banjanjluku i RS. Zamislite samo šta nas čeka u oktobru naredne godine kada osvojimo vlast na nivou RS i uđemo i u Pošte, Elektroprivredu i Šume Srpske i sva druga javna preduzeća – rekao je Borenović.

(SB)