Politika 16.03.2021.

SASTANAK U ANKARI: Turska će donirati BiH 30.000 doza vakcina, Dodik se zahvalio Erdoganu

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali su se danas u Ankari sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Turska će podržati projekat izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo, rekao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon sastanka sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erfoganom, prenosi RTRS.

Dodik je istaka da će auto-put Beograd – Sarajevo svima donijeti napredak, te naglaso da vjeruje da će taj projekat biti realizovan.

– Pandemija jeste usporila kontakte, ali oni su i dalje tu. Velika su očekivanja naše strane vezano za podršku izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo. On će donijeti dobro i Republici Srpkoj i Federaciji BiH – rekao je Dodik.

Istakao je da je ključna podrška Erdogana kako bi se ovaj projekat realizovao.

– Uvjeren sam da je podrška predsjednika Erdogana ovom projektu odlučujuća za njegovu realizaciju. Potpisivanje sporazuma o investicijama i o priznavanju vozačkih dozvola je važno i sve ide prema još boljim odnosima BiH i Turske. Hvala Erdoganu i za 30.000 doza vakcina koje će Turska donirati BiH – naveo je Dodik.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas na konferenciji za novinare da će Turska dostaviti BiH 30.000 doza vakcina.

– Želim da iskažem saučešće svim porodicama u BiH koji su izgubili borbu sa virusom korona. Dostavićemo BiH 30.000 doza vakcina – rekao je Erdogan nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

Istakao je da su danas razgovarali i o saradnji u svim privrednim oblastima.

(SB)