Politika 14.05.2022.

SASTANAK U CIRIHU: Višković sa privrednicima porijeklom iz Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Cirihu sa švajcarskim privrednicima koji su porijeklom iz Republike Srpske.

Sastanaku su prisustvovali i predstavnici lokalnih zajednica iz Republike Srpske.

Podsjećamo, Višković učestvuje u radu Samita poslovne dijaspore u Cirihu.

U Cirihu je juče, u prisustvu Viškovića, otvoren Četvrti privredni forum srpske dijaspore, koji organizuje Udruženje srpskih privrednika u Švajcarskoj.

Ovaj dvodnevni skup, kojem su prvog dana prisustvovali ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, prilika je za saradnju švajcarskih i srpskih privrednika i razmjenu iskustava iz oblasti informacionih tehnologija, energetike, nekretnina i medicine.

Višković je juče, u okviru ovog foruma, posjetio i štandove izlagača iz Republike Srpske i Srbije.

Premijer Srpske je na marginama skupa imao brojne susrete, uključujući razgovore sa predsjednik Privredne komore Švajcarske za srednju Evropu Oliverom Bečingerom, kao i ambasadorima BiH i Srbije u Švajcarskoj Borom Bronzom i Goranom Bradićem.

Višković je rekao da Srpska ima komparativne prednosti da ponudi ljudima u dijaspori da, ulažući u Srpsku, mogu da ostvare i profit, dodavši da Srpska ima stimulativne poreske stope te energente. Višković je izjavio da su Srpskoj najvažniji ljudi sa ovih prostora koji su napravili biznise širom svijeta.

(N.S)