Politika 26.03.2019.

SASTANAK VIŠKOVIĆ-NELSON Ekonomske reforme prioritet

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i američki ambasador u BiH Erik Nelson ocijenili su danas na sastanku u Banjaluci da je unapređenje poslovnog okruženja, osmišljavanje i sprovođenje novih reformi važno za sveukupni razvoj, ali i za domaće i strane investitore.

 

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa osvrtom na ekonomske reforme čije sprovođenje je planirano, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je istakao da je Vlada opredijeljena za unapređenje uslova privređivanja, stvaranje uslova za veće plate radnika, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

On je ukazao na značaj prevazilaženja zastoja u sprovođenju reformi, realizaciji infrastrukturnih projekata i saradnje sa međunarodnim finansijskim organizacijama, prije svega, sa Međunarodnim monetarnim fondom, kroz formiranje novog saziva Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH, a radi preduzimanja konkretnih aktivnosti i mjera na unapređenju poslovne klime, uslova privređivanja i unapređenja standarda građana.

Višković je naveo da u Republici Srpskoj posluje kompanija En-Si-Ar (NCR) koja zapošljava 200 ljudi, te naglasio da je Vlada Srpske opredijeljena da sarađuje sa investitorima i da se kroz ovakve primjere šalje poruka i ostalim investitorima da ulažu u Republiku.

(atv)