Politika 20.11.2020.

SASTANAK VIŠKOVIĆ – NOVALIĆ: Dijalog o podršci privredi tokom pandemije i stanju javnih finansija

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem o mjerama koje vlade Republike Srpske i Federacije BiH preduzimaju s ciljem suzbijanja pandemije virusa korona.

Na sastanku je razgovarano i o uticaju pandemije virusa korona na privredu, kao i o mjerama podrške koje su donijele vlade Republike Srpske i Federacije BiH, s ciljem pomoći privrednim subjektima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić razmijenili su mišljenja o stanju javnih finansija, s osvrtom na predstojeće aktivnosti u vezi sa pripremama budžeta i dokumenata ekonomskih politika Republike Srpske i Federacije BiH za narednu godinu.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o daljim aktivnostima vlada Republike Srpske i Federacije BiH po pitanju realizacije velikih zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao što je izgradnja koridora 5C, te o zaštiti domaće proizvodnje. Tom prilikom ukazano je na potrebu harmionizacije svih propisa u Republici Srpskoj i Federaciji BiH koji se odnose na privređivanje.

(SB/Banjaluka.net)