Politika 28.09.2021.

SATLER: Priče o povlačenju nadležnosti sa nivoa BiH ne dolaze u obzir, nema diskusije o tome

ČITANJE: 1 minuta

Političari u BiH moraju da se posvete pitanjima reformi, a priče o bilo kakvom povlačenju nadležnosti kojima se svjedoči prethodnih dana i koje potencira član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ne dolaze u obzir, poručio je danas šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

Nema diskusije o tim pitanjima. Mislim da je krajnje vrijeme da se ponovo vrati za sto i započne razgovore o temama koje su od suštinskog interesa. Za tango je potrebno dvoje, a u ovoj zemlji je više strana i pozivam ih da se vrate i posvete svojim zadacima – rekao je Satler, preneo je sarajevski portal Dnevnog avaza.

Šef delegacije EU u BiH je naglasio kako je pred državom izuzetno značajan period koji će obuhvatiti i posjeta predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

– Ulazimo u značajnu fazu za državu. Za dva dana imamo posjetu Ursule fon der Lajen koja dolazi da otvori most na Svilaju koji je finansiran sredstvima EU. To govori da mi sa svoje strane ulažemo novac i ispunjavamo svoj deo zadataka i zato očekujemo da domaće vlasti urade svoj dio posla i razgovaraju o problemima koji tište građane – rekao je Satler.

Dodao je da niko od građana nije zainteresovan za, kako je rekao, vkeštački izazvane blokade koje blokiraju rad institucija.

– Građani žele razgovore o privredi, oporavku i zdravlju i to je ono što je primarno – kazao je Satler.

(SB)

Oznake: Johan Satler