Vijesti 09.08.2016.

Saučešće Kluba novinara Banjaluka povodom smrti Željka Kopanje

ČITANJE: 1 minuta

Klub novinara Banjaluka izrazio je iskreno saučešće porodici, kao i zaposlenicima „Glasa Srpske“, „Nezavisnih novina“, „Nes“ i „Nes Castra“ radija povodom iznenadne smrti Željka Kopanje.

Vijest o smrti vlasnika i direktora ovih značajnih medija nas je iznenadila i potresla. Saosjećamo sa Vašim nenadoknadivim gubitkom – poručili su iz Kluba.

Iskrenom saučešću se pridružuje i redakcija portala banjaluka.net.

Kopanja je preminuo u 62. godini. Rođen je u Kotor Varošu 21. oktobra 1954. godine. Završio je ekonomiju, a novinarsku karijeru započeo je u banjalučkom “Glasu”, današnjem “Glasu Srpske”‘.

Za vrijeme rata radio je kao novinar beogradskog sedmičnika “Telegraf”. Po završetku rata u BiH osniva sedmičnik i dnevni list “Nezavisne novine”, koje su većinski vlasnik “Glasa Srpske” i sklopu kojih rade i radio-stanice Nes radio i Castra Nes.

Komemoracija povodom iznenadne smrti Željka Kopanje, direktora i vlasnika ‘’Nezavisnih novina’’ i većinskog vlasnika ‘’Glasa Srpske’’, održaće se sutra u 10.30 časova u Banskom dvoru u Banjaluci.

Posljednji ispraćaj i sahrana Željka Kopanje će biti obavljena na mjesnom groblju u banjalučkom naselju Pavlovac u 13 časova.

(banjaluka.net)