Vijesti 12.05.2016.

Savanović: Boračka populacija prioritet Vlade

ČITANJE: 1 minuta
savanovic
Ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da će prioritet Vlade Srpske i dalje biti boračka populacija, te da će u ovoj godini za rješavanje njihovih problema biti izdvojen 221 milion KM.

-Od 2006. do 2015. godine uvedena su mnoga prava koja se odnose na boračku populaciju. Borci su bili i ostaće prioritet Vlade Republike Srpske, činićemo sve da te kategorije budu više stimulisane i afirmisane, a sve obaveze biće isplaćene-rekao je Savanović. On je rekao da je u proteklih 10 godina izdvojeno 1,5 milijardi KM za rješavanje problema boračke populacije.

-Zaključno sa 2015. godinom zaposleno je 888 djece poginulih boraca. Akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu je usvojen, a Zavod za zapošljavanje je raspisao javni poziv za zapošljavanje lica za šta je obezbijeđeno 2,6 miliona KM- dodao je Savanović.

On je naveo da je realizacijom projekta stambenog zbrinjavanja do sada zbrinuto 7.855 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije. Govoreći o novom kolektivnom ugovoru, Savanović je rekao da je radna grupa završila njegov tekst, te da će narednih dana biti obavljeni razgovori sa socijalnim partnerima.

(Agencije)