Vijesti 08.03.2016.

Savanović: Niko nije odgovarao za zločine nad Srbima iz Grbavice

ČITANJE: 1 minuta
savanovic
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović izjavio je u Grbavici kod Brčkog, gdje je prisustvovao obilježavanju 23 godine od stradanja srpskih boraca, da do danas niko nije odgovarao za ove monstruozne zločine, dok se na sve načine pokušava falsifikovati istina i prikazati da je zločine činio jedino srpski narod.

Savanović je rekao da srpski narod najviše boli to što niko nije odgovarao za zločine nad Srbima koje su na ovom području počinili muslimani i Hrvati.

On je ukazao da je to nepravda i da floskula o zajedničkom životu na ovim prostorima pokazuje koliko je to iluzija i utopija.

-To pokazuje koliko zajednička država nije moguća u procesima koji su se dešavali i koji se dešavaju poslije rata nakon što pravdi nisu privedeni svi koji su činili zločine- ukazao je Savanović.

Na današnji dan prije 23 godine pripadnici hrvatsko-muslimanskih formacija zarobili su, mučili, ubili, a potom i masakrirali 13 pripadnika Vojske Republike Srpske iz brčanskog naselja Grbavica.

Ovo je jedan u nizu teških ratnih zločina počinjenih nad srpskim borcima koji je ostao nekažnjen.

Naselje Grbavica je u posljednjem ratu dalo najviše srpskih žrtva u prijeratnoj opštini Brčko.

(Agencije)