Vijesti 31.05.2016.

Savanović: Počinje isplata invalidnina preko banaka

ČITANJE: 1 minuta

Savanović je nakon razgovora sa predstavnicima Odbora ratnih vojnih invalida (RVI) i Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca Boračke organizacije Srpske rekao novinarima da je ove informacije dobio od ministra finansija Zorana Tegeltije.

On je naveo da je na sastanku usaglašeno i da u narednom periodu bude poštovan zakonski rok kada je riječ o isplati invalidnina.

Savanović je naglasio da je boračka populacija na današnjem sastanku iznijela argumentovane i konstruktivne prijedloge.

“Ja ću se i ubuduće, kao ministar, boriti za ovu populaciju. Nadam se da će finansijska likvidnost u narednom periodu biti poboljšana i da neće biti kašnjenja isplata”, rekao je Savanović.

Predsjednik Odbora RVI Vojo Gušić rekao je da u Srpskoj ima 34.087 ratnih vojnih invalida i da je za većinu njih invalidnina jedini izvor prihoda.

Gušić je dodao da je na sastanku insistirano da bude ispoštovan zakonski rok koji definiše isplatu od 10. do 15. u mjesecu.

“Poručujem Vladi Srpske da smo mi borci stvaraoci Republike i da smo prioritet. Vidimo da ne kasni isplata plata, kao ni penzija, i to podržavamo, ali mislim da RVI i porodice poginulih moraju biti prioritet”, rekao je Gušić.

Predsjednik Odbora porodica poginulih i zarobljenih boraca Zoran Vidić naveo je da je ovaj odbor jedini legitimni predstavnik porodica poginulih boraca.

“Ako ne bude ispoštovan rok za isplatu naredne invalidnine, mi ćemo ponovo biti ovdje 16. juna”, naglasio je Vidić.

 (Agencije)