Vijesti 15.10.2015.

Savanović: Pri kraju radna verzija novog zakona u radu

ČITANJE: 1 minuta
savanovic milenko
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da je pri kraju izrada radne verzije novog zakona o radu, koja će vrlo brzo javnosti biti dostupna na internet sajtu resornog ministarstva.

– Treba još da usaglasimo par članova u radnoj verziji, koja će biti dostavljena socijalnim partnerima- rekao je Savanović danas novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će se, zatim, predstavnici Ministarstva sastati sa socijalnim partnerima, koji će dati određene primjedbe, formiraće se radna grupa i nakon toga dokument uputiti u javnu raspravu.

Savanović je odbacio spekulacije u javnosti da je riječ o lošem zakonu o radu.

– Odgovormo tvrdim da je to dobar zakon, koji favorizuje poslodavce i omogućava im da ulažu u Republiku Srpsku. Radnici nemaju potrebe da strahuju, a institucije Srpske biće zadovoljne tim zakonom- istakao je Savanović.

Savanović je rekao da se novi zakon o radu mora raditi i prilagođavati ne samo onima koji rade, već razmišljati i o onima koji ne rade. “Taj zakon je, možda, potrebniji radi onih koji ne rade, nego onih koji rade”, kaže Savanović.

Komentarišući najavu Unije udruženja poslodavaca Srpske da će organizovati sastanak o temi novog zakona o radu, iako još nema radne verzije tog zakona, Savanović je rekao da Unija poslodavaca ima puno pravo da organizuje seminar o temi zakona o radu.

(Agencije)