SAVEZ SKRATIO PRVU LIGU RS Koliko ispada klubova?

Fudbalski savez Republike Srpske na 15. redovnoj sjednici Izvršnog odbora potvrdio je odluku o skraćenju Prve lige RS od naredne sezone sa 12 na 10 klubova.

Proljećnji dio šampionata Srpske biće veoma interesantan kad je u pitanju opstanak s obzirom da će u najboljem slučaju iz lige da ispadne tri kluba ukoliko svi predstavnici Srpske osiguraju nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i naredne sezone.

Ukoliko dvije ekipe od tri (Krupa, Radnik i Zvijezda 09) ne uspiju da izbore premijerligaški status, onda će iz Prve lige RS da ispadne čak pet timova, što bi značilo da će najbolja ekipa Lige za opstanak jedina da opstane u entitetskom šampionatu.

Podsjetimo, 10 od 12 klubova u Prvoj ligi RS je bilo protiv ove odluke o skraćenju.

Na sjednici je pod vođstvom predsjednika FS RS Mile Kovačevića takođe usvojen i kalendar takmičenja za proljetni dio sezone u prvoj, drugim i regionalnim ligama, koji počinje 9 . marta, a završava 9. juna 2019. godine.

Sve utakmice posljednja tri prvenstvena kola biće odigrana u isto vrijeme.

Pored toga, usvojeni su izvještaji komesara za takmičenje Prve lige RS (Đorđa Starčevića) i komesara za suđenje (Laze Aleksića) za takmičarsku sezonu 2018/2019 (jesenji dio), kao i komesara za takmičenje ostalih prvenstava.

Kako je navedeno u saopštenju FS RS u 2019. godini u Republici Srpskoj biće izgrađeno pet terena sa plastičnom travom.

“Sredstva u visini od 1.300.000 KM iz UEFA fondova ra razvoj infrastrukture – Fudbalski savez RS implementiraće preko FS BiH. Aplicirali su Područni fudbalski savezi: Prijedor, Gradiška, Doboj, Bjeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje. Jedan od ovih saveza zajedno sa PFS Banjaluka biće u programu za 2020. godinu. Učešće lokalne zajednice u ovom projektu je izgradnja podloge za teren”, saopšteno je iz FS RS, koji ima u planu i da u sljedećoj godini izgradi sportski centar iz projekta “FIFA GOL” u Prnjavoru vrijedan 300.000 dolara.

“Ta lokalna zajednica ponudila je najbolje uslove od kandidata, a biće izgrađeni glavni i pomoćni fudbalski teren sa plastičnom travom, svlačionički prostor i tribine”.

Zeljković član IO FS RS  

Novi član Izvršnog odbora FSRS postao je Vico Zeljković, novoizabrani predsjednik PFS Banjaluka i predsjednik FK Borac. Odlukom Skupštine banjalučkog područnog saveza zamijenio je Predraga Zgonjanina.

(Mondo)

NOVI SIMBOLI BANJALUKE U toku pripreme za realizaciju tri međunarodna arhitektonska konkursa

Međunarodni arhitektonski konkursi putem kojih će se definistati izgled kongresno konferencijske dvorane, mosta u Docu, te centralnog područija grada biće objavljeni do kraja februara. Radi se o projektima koji bi trebali s jedne strane da omoguće da Banjaluka dobije reprezentativne objekte koji će biti njeni simboli, a s druge strane da obezbijede privredni i turistički

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i