SAVEZ SKRATIO PRVU LIGU RS Koliko ispada klubova?

Fudbalski savez Republike Srpske na 15. redovnoj sjednici Izvršnog odbora potvrdio je odluku o skraćenju Prve lige RS od naredne sezone sa 12 na 10 klubova.

Proljećnji dio šampionata Srpske biće veoma interesantan kad je u pitanju opstanak s obzirom da će u najboljem slučaju iz lige da ispadne tri kluba ukoliko svi predstavnici Srpske osiguraju nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i naredne sezone.

Ukoliko dvije ekipe od tri (Krupa, Radnik i Zvijezda 09) ne uspiju da izbore premijerligaški status, onda će iz Prve lige RS da ispadne čak pet timova, što bi značilo da će najbolja ekipa Lige za opstanak jedina da opstane u entitetskom šampionatu.

Podsjetimo, 10 od 12 klubova u Prvoj ligi RS je bilo protiv ove odluke o skraćenju.

Na sjednici je pod vođstvom predsjednika FS RS Mile Kovačevića takođe usvojen i kalendar takmičenja za proljetni dio sezone u prvoj, drugim i regionalnim ligama, koji počinje 9 . marta, a završava 9. juna 2019. godine.

Sve utakmice posljednja tri prvenstvena kola biće odigrana u isto vrijeme.

Pored toga, usvojeni su izvještaji komesara za takmičenje Prve lige RS (Đorđa Starčevića) i komesara za suđenje (Laze Aleksića) za takmičarsku sezonu 2018/2019 (jesenji dio), kao i komesara za takmičenje ostalih prvenstava.

Kako je navedeno u saopštenju FS RS u 2019. godini u Republici Srpskoj biće izgrađeno pet terena sa plastičnom travom.

“Sredstva u visini od 1.300.000 KM iz UEFA fondova ra razvoj infrastrukture – Fudbalski savez RS implementiraće preko FS BiH. Aplicirali su Područni fudbalski savezi: Prijedor, Gradiška, Doboj, Bjeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje. Jedan od ovih saveza zajedno sa PFS Banjaluka biće u programu za 2020. godinu. Učešće lokalne zajednice u ovom projektu je izgradnja podloge za teren”, saopšteno je iz FS RS, koji ima u planu i da u sljedećoj godini izgradi sportski centar iz projekta “FIFA GOL” u Prnjavoru vrijedan 300.000 dolara.

“Ta lokalna zajednica ponudila je najbolje uslove od kandidata, a biće izgrađeni glavni i pomoćni fudbalski teren sa plastičnom travom, svlačionički prostor i tribine”.

Zeljković član IO FS RS  

Novi član Izvršnog odbora FSRS postao je Vico Zeljković, novoizabrani predsjednik PFS Banjaluka i predsjednik FK Borac. Odlukom Skupštine banjalučkog područnog saveza zamijenio je Predraga Zgonjanina.

(Mondo)

(FOTO) “Konferencija beba” u Banjaluci okupila veliki broj mališana

“Konferencija beba” održana večeras u parku “Petar Kočić” okupila je veliki broj mališana, a među njima za najmlađu bebu i ujedno predsjednika tročlanog predsjedništva “Konferencije beba” proglašen je Konstantin Grahovac. Najstarija beba na ovoj manifestaciji i drugi član ovog predsjedništva je Anja Janjić, a beba sa najviše braće i sestara i treći član je Miloš

USTAVNI SUD RS Osporena odluka o dodatnim uslovima za odbranu doktorata

Senat, najviše akademsko tijelo Univerziteta u Banjaluci, postupao je nezakonito jer je propisivao uslove za odbranu doktorske disertacije. Odluka o dodatnim uslovima za odbranu doktorske disertacije na Univerzitetu u Banjaluci, kao i izmjena ove odluke koje je donio Senat Univerziteta u Banjaluci, nisu u saglasnosti sa Ustavom Republike Srpske i Zakonom o visokom obrazovanju. “Donosilac

SDS: Govedarica se povlači iz trke za predsjednika

Kako ATV nezvanično saznaje iz izvora bliskih SDS-u, Vukota Govedarica će sutra objaviti da se povlači iz kandidature za predsjednika stranke u koristi Mirka Šarovića. Da je mislio na jedinstvo stranke to bi uradio još u oktobru odmah nakon izbora, stav je nekih stranačkih funkcionera koji su očekivali da to uradi ili Govedarica ili Šarović.

TEGELTIJA: Zaključci Predstavničkog doma narušavaju demokratsku podjelu vlasti

Zaključci Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, odnosno dva od tri zaključka predstavljaju direktno narušavanja demokratske podjele vlasti na zakonodavnu, izvršnu i sudsku, izjavio je predsjednik VSTS Milan Tegeltija. “Zaključak kojim se traži podnošenje ostavki predsjednika i članova VSTS ni na koji način ne obavezuju VSTS BiH i njegove članove. Poslanici parlamenta BiH imaju lak način

Novinari traže istragu zbog prisluškivanja, OBA i Tužilaštvo nijemi

Novinari u BiH zatražili su hitnu istragu nakon što je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje pojedine medije u regionu te naveo i protokolarni broj naredbe koja se na to odnosi. “Tražimo hitnu reakciju Tužilaštva BiH, Komisije za nadzor nad radom OBA parlamenta BiH, kao i same OBA po

Banjaluka prva u BiH u “In your pocket” zajednici

Banjaluka je prvi grad u BiH koji je dobio međunarodno priznat turistički vodič “Banjaluka in your pocket” i time svoje mjesto ucrtao na bogatoj “In your pocket” turističkoj mapi, rečeno je juče na predstavljanju ovog vodiča. Grad na Vrbasu će od sada biti dostupniji turistima iz cijelog svijeta, koji će jednim klikom moći saznati sve

PODIJELJENO MIŠLJENJE OKO MOSTA Odbornici SNSD predlažu jedno, Dodik drugo

Odluka Milorada Dodika da će nekadašnji Zeleni most ubuduće zvanično da nosi ime ”Banjaluka” pokazala je da unutar najveće političke partije u Srpskoj nije bilo usaglašavanja po ovom pitanju. To praktično znači da je dio odbornika SNSD u gradskom parlamentu predvođen Momčilom Antonićem samoinicijativno uputio prijedlog da se most nazove po partijarhu Pavlu. Zanimljivo je