Politika 03.10.2018.

SAVEZ ZA POBJEDU: Otkazali smo svoj skup zbog solidarnosti prema skupu “Pravda za Davida”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS Vukota Govedarica rekao je da su lideri SzP odlučili da otkažu centralni skup planiran za petak na Kastelu u 20 časova. 

Kako navode preizborni skup su otkazali zbog skupa “Pravda za Davida” i iz solidarnosti prema roditeljima ubijenog mladića Davida, čiji roditelji već mjesecima traže istinu.

– Želimo da pokažemo brigu i osjećanja. Nije primjereno da održavamo politički skup nedaleko od događaja gdje otac  traži pravdu za ubijenog sina. Želimo da iskažemo solidarnost – rekao je Govedarica.

Govedarica je pozvao i drugi blok da i oni otkažu svoj skup.

Lider PDP Branislav Borenović rekao je da nema uslova za održavanje skupa u vrujeme kada hiljade građana traže istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

– Kao roditelj i čovjek ću u petak u 18 časova, kao i svaki put biti na Trgu Krajine. Bilo kakvo veselje i pjesme taj dan nisu primjerene. Skup smo zakazali prije 45 dana, a u međuvremenu se ništa nije promijenilo u istrazi ubistva – rekao je Borenović.

Lider NDP Dragan Čavić kaže da je bilo planirano da na skup dođe 10.000 ljudi.

– Proslava na Kastelu bi bila najbahatija manifestacija, kada 200 metara dalje roditelji tuguju. Ta naša odluka je naišla na razumijevanje našeg članstva. Ovi ljudi koji su sada u MUP ne mogu vršiti istragu. Naš prioritet po preuzimanju vlasti biće rasvjetljavanje ovog ubistva – kaže Čavić.

(Srpskainfo)