SAVEZ ZA PROMJENE: MUP i Tužilaštvo da budu profesionalni

Savez za promjene pozvao je čestite ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da svoj rad temelje ne principima profesionalizma i stranačke nepristrasnosti.

Iz Saveza za promjene saopšteno je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske “Dragan Lukač nastoji da pretvori MUP Republike Srpske u stranačku policiju koja privodi čestite građane, a štiti kriminalce”.

“To govori današnja informacija da je MUP podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv narodnog poslanika Adama Šukala”, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornog lica u javnoj ustanovi u opštini Gradiška čiji su inicijali Ž.B. /42/ zbog sumnje da je zaposlilo lice A.Š. /40/, a zatim ga rasporedilo na radno mjesto za koje to lice nije ispunjavalo uslove.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja podnesen je protiv Ž.B. i A.Š, saopšteno je iz MUP-a.

Lice Ž.B. je prema A.Š. redovno izvršavalo obaveze iz radnog odnosa, dok se A.Š. nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze.

Mediji su javili da je riječ o Adamu Šukalu, nezavisnom poslaniku u Klubu PDP-a u Narodnoj skupštini, i direktoru Kulturnog centra Gradiška Željku Blagojeviću.

(Nezavisne)

U BIH 100 MALIŠANA GODIŠNJE OBOLI OD RAKA Koliko njih ima šansu za izlječenje

Svaka tri minute jedno dijete na svijetu, koje boluje od raka,  izgubi bitku s teškom bolešću,  iako bi više od 80 odsto oboljele djece moglo preživjeti ako bi imala adekvatno liječenje, upozoravaju iz organizacije International Childhood Cancer. Povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, iz ove organizacije su upozorili svijet da je obaveza svih država

POVODOM KINESKE NOVE GODINE Djeca učila o običajima iz Kine

Radionica „Umjetnost rezanja papira“ i čas kung fua, 16. februara 2019. godine u Muzeju Republike Srpske, okupila je veliki broj djece koji su imali priliku da steknu nove vještine, upravo onakve kakve imaju njihovi vršnjaci u Kini. Naime, riječ je o događaju organizovanim od strane Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja Republike Srpske,

Saradnja Gradske razvojne agencije i Organizacije amputiraca pomaže invalidima

Predstavnici Gradske razvojne agencije Banjaluka i Organizacije amputiraca „UDAS“ potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, a cilj je definisati okvire za saradnju iz domena pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa, identifikovanje novih izvora finansiranja, te aktivnosti koje su usmjerene na povezivanje partnera na lokalnom i regionalnom nivou. 

BRANKICA RAKOVIĆ: Vratila sam se na fabrička podešavanja

​Zdrav čovjek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu, zapisao je ruski književnik Anton Čehov. U to su se, nažalost, uvjerili mnogi, među njima i Banjalučanka Brankica Raković, PR stručnjak, kojoj je prije nešto manje od dvije godine dijagnostikovano maligno oboljenje – Hodgkinov limfom. Iako je možda najlakše boriti se sa strahovima i problemima iza zatvorenih

OVE GODINE I U BANJALUCI Međunarodno takmičenje studenata arhitekture u martu

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija. – DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu