SAVEZ ZA PROMJENE: MUP i Tužilaštvo da budu profesionalni

Savez za promjene pozvao je čestite ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da svoj rad temelje ne principima profesionalizma i stranačke nepristrasnosti.

Iz Saveza za promjene saopšteno je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske “Dragan Lukač nastoji da pretvori MUP Republike Srpske u stranačku policiju koja privodi čestite građane, a štiti kriminalce”.

“To govori današnja informacija da je MUP podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv narodnog poslanika Adama Šukala”, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornog lica u javnoj ustanovi u opštini Gradiška čiji su inicijali Ž.B. /42/ zbog sumnje da je zaposlilo lice A.Š. /40/, a zatim ga rasporedilo na radno mjesto za koje to lice nije ispunjavalo uslove.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja podnesen je protiv Ž.B. i A.Š, saopšteno je iz MUP-a.

Lice Ž.B. je prema A.Š. redovno izvršavalo obaveze iz radnog odnosa, dok se A.Š. nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze.

Mediji su javili da je riječ o Adamu Šukalu, nezavisnom poslaniku u Klubu PDP-a u Narodnoj skupštini, i direktoru Kulturnog centra Gradiška Željku Blagojeviću.

(Nezavisne)

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)