SAVEZ ZA PROMJENE: MUP i Tužilaštvo da budu profesionalni

Savez za promjene pozvao je čestite ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da svoj rad temelje ne principima profesionalizma i stranačke nepristrasnosti.

Iz Saveza za promjene saopšteno je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske “Dragan Lukač nastoji da pretvori MUP Republike Srpske u stranačku policiju koja privodi čestite građane, a štiti kriminalce”.

“To govori današnja informacija da je MUP podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv narodnog poslanika Adama Šukala”, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornog lica u javnoj ustanovi u opštini Gradiška čiji su inicijali Ž.B. /42/ zbog sumnje da je zaposlilo lice A.Š. /40/, a zatim ga rasporedilo na radno mjesto za koje to lice nije ispunjavalo uslove.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja podnesen je protiv Ž.B. i A.Š, saopšteno je iz MUP-a.

Lice Ž.B. je prema A.Š. redovno izvršavalo obaveze iz radnog odnosa, dok se A.Š. nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze.

Mediji su javili da je riječ o Adamu Šukalu, nezavisnom poslaniku u Klubu PDP-a u Narodnoj skupštini, i direktoru Kulturnog centra Gradiška Željku Blagojeviću.

(Nezavisne)

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.