Vijesti 12.03.2016.

Savez za promjene najavio građansku akciju protiv poskupljenja struje

ČITANJE: 1 minuta
savez za promjene
Savez za promjene upozorio je danas Vladu Republike Srpske (RS), „Elektroprivredu RS-a“ i Regulatornu komisiju za električnu energiju „da se ne upuštaju u avanturu zvanu poskupljenje struje i time dodatno ugrožavaju ionako osiromašene građane“.

– Više puta smo ih upozoravali da to ne čine i najavili da ćemo takvoj nesmotrenoj i neodgovornoj odluci pružiti demokratski otpor – navodi se u saopštenju Saveza za promjene.

Podsjećaju da su lani “spriječili” poskupljenje struje i najavili da će ispoljiti sve vidove građanske reakcije na takvu eventualnu odluku i ne odustaju od tih namjera, ukoliko se vlast ogluši o njihove zahtjeve i apele cjelokupne javnosti RS-a.

– Zato još jednom upozoravamo vladajuću koaliciju na čelu sa SNSD-om da ne donosi odluke protivne interesima građana i da ne igra na kartu njihovog daljnjeg osiromašenja. Naročito je pod lupom javnosti reakcija DNS-a koji je u dosadašnjim najavama SNSD-ovih avanturističkih namjera da javašluk i enormno zapošljavanje u ‘Elektroprivredi RS’ kompenzuje povećanjem cijena električne energije, bio prilično dosljedan – da to bude i ovaj put i da, zajedno sa ostatkom opozicije, spriječi ovu sramnu namjeru – navodi Savez za promjene.

Regulatorna komisija za energetiku u RS-u u ponedjeljak će ponovo razmatrati poskupljenje struje, a direktor „Elektroprivrede RS-a“ Branislava Milekić očekuje da će biti znatno manje od onog koje je bilo najavljeno u 2015.. Nezvanično, cijena struje za domaćinstva u RS-u bi mogla sa bude veća za pet odsto.

(Agencije)